All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Hastigheten av robusta rosor i trädgården

Knut Auke vet vad han talar om att ha drivit eget trädgårdsodling sedan 1980 vid Vollen i Asker. Sedan 1985 har han vuxit bestick.

Knut Auke tycker att det är lätt att växa rosor, speciellt om du försöker använda några slitstarka varianter. Här är hans 5 favoriter!

5 hårda rosor:

1. Rose de Rescht (rödaktig färg). Rose de Rescht har sitt ursprung i Frankrike ca. 1840. Höjden beräknas till 1 meter och bredden till 75 cm. Remodeling växt med stark, söt lukt. Bild på toppen av artikeln.

2. Mary Rose (rosa färg). Den har stora och täta blommor med klar rosa till lavendel rosa färg. De har god lukt. Sorten kan tåla relativt mycket regn. Det kan få några bladfläckar på sensommaren. Det rekommenderas grupper, som fristående och som häck.

3. Golden Celebration (gul färg). Mycket stora blommor. Färgen är ovanligt djup och rik på gyllene gula blommor och de är exceptionellt doftande. En växt kan växa upp till 2 meter hög och 1, 2 meter bred.

Fyra saker att tänka på innan du väljer klättringsanläggningar

Det finns fyra saker att tänka på innan du väljer klättringsanläggningar.

4. Chippendale

(rosa aprikosfärg). Tung och hårig ros med god orange färg. Glansigt lövverk och en växt som inte växer för högt. Stark doft. Remount mycket bra och har lång blomstringstid. 5. Drottning av Sverige

(rosa färg). Rosen är i familj med engelska rosor. Tålar regnet väl, men bleknar för starkt solsken. Har en trevlig doft och starka stammar som kan bära blommorna. Top of St. Mary Rose och t. H. Golden Celebration. Botten av Chippendale och T. h. Drottning av Sverige. Foto: David Austin Roses och Rosen Tantau

Se också:

hur man tvättar fönster höger

Under sommaren lägger upp en hel del pollen och andra damm på fönstren. Därför är det dags att tvätta fönstren. Zalo och ammoniak är det ...

för att beskära rosor:

Beskärning utförs från april men senast knopparna börjar att bryta. Gamla, bleka och sjuka grenar skärs helt borta. Det finns fyra olika typer av beskärning, som är följande:

Hård beskärning:

  • ros skära tillbaka, så varje gren är ungefär 10-15 cm lång. Detta kan göras med storblommiga rosor och bukettrosor. Måttlig beskärning:
  • Rosorna skärs så att grenarna blir halva så långa (20-25 cm). Detta kan göras med storblommiga rosor, bukettrosor, mini- eller fältdäckande rosor, buskar och engelska rosor. Enkel beskärning:
  • Rosorna skärs så att grenarna är 2/3 av sin ursprungliga längd. Detta kan göras med bukett rosor, mini, marktäcke rosor, buskrosor, klätterrosor, vilda rosor och engelska rosor utarmning av grenar:
  • Några av de äldsta grenarna bort, så långt ner som möjligt.På så sätt kan rosen göra plats för nya grenar från början. Detta kan göras med buskar, vilda rosor och historiska rosor.
ADVERT

Mest populära