All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Bästa pris med ett våning?

Vad är mest värt? Ett hus med allt på en våning - eller två? Eller är det helt likgiltigt?

Två av tre norska fastighetsmäklare DinSide talade med, anser att envåningshus är värda mer än ett vanligare tvåhus hus.

En våning dyraste

- Det här är mycket beroende av dem som kommer att bo i huset, eftersom vissa vill ha en plan medan andra föredrar två. Men de som vill ha ett hus på en nivå som är tillräckligt allmänt välmående grupp som letar efter något speciellt, säger partner och chef för fastighetsmäkleri kedja egen , Reid Henriksen och tillägger:

Vilken typ av hus är tyngst på viktskålen? Illustration: Per Ervland. mer

- Så totala effekten, om jag ska ta någon slutsats - så jag hänga en knapp som småhus på en nivå är dyrare än de på två nivåer. Förutsatt att det förmodligen är en mer riktade och inköpsdrivna publik som kommer att välja dessa hus. Dessutom finns det många färre enfamiljshus än tvåvåningshus på den norska marknaden, och de är mycket efterfrågade, säger Henriksen.

I Danmark hävdar en mäklarkedja att husen på två nivåer är cirka 10 procent billigare än de hus som endast har en plan. Är det också möjligt att hitta en möjlig norsk prisskillnad?

- Nej, det är omöjligt att ge någon konkret andel av detta i Norge. Men jag skulle vilja tro att Danmark är bra i Danmark, där marknaden är annorlunda, slutar chefen i eget .

Fun

En plan är värd mer

Enligt den danska fastighetskedjan Home, danskar har också hus på en nivå, och är villiga att betala mer för det. Ett antal mäklare uppskattar att priset på ett tvåvånings hus är cirka tio procent lägre än för ett hus på en plan. Källa: Pengar och privatekonomi.

- I princip tror jag att de två typerna av hem är lika värda, för att människor är olika. Vissa vill att alla på en nivå, medan andra skulle vilja ha två så att de kan sova säkrare på övervåningen, säger fastighetsmäklaren och advokat, Thorbjørn Ek och tillägger:

- Det finns dock en rolig observation att vissa tror att huset på en nivå är mer värt, men det mesta av landet har två plan. Men om vi har ett hus på en försäljningsplan marknadsför vi mycket för att hitta rätt publik - till exempel äldre som inte vill ha trappor i sitt hus, avslutar jag.

Mer än 10 procent?

- Det kommer sannolikt att finnas mer potential i huset på en plan, beräknar försäljningschefen på Krogsveen, Karsten Onsrud.

- Många ser det som en fördel att ha allt på en nivå, och dessutom kommer det att finnas större möjligheter att bygga ett sådant hem, om du vill. I kombination med att det finns mycket få hem på endast en nivå i Norge, skulle jag tro att priset kommer definitivt att vara högre på ettplanshuset - och kanske ännu mer än tio procent prisskillnaden som den danska resebyråkedja gissning, säger försäljningschef.

Mest värt?

Vilket hus tycker du är mest värt? (44%) 387

Två nivåer hus (38%) 307

Båda delarna är lika mycket värda (14%) 114

Nedgången är inte kontrollerad och speglar bara läsarnas egna åsikter.

Enligt Karsen Onsrud är det främst de köpande starka vuxna som kräver enklare bostäder på en nivå.

Fördelar och nackdelar

Baserat på deras egna erfarenheter, och kommentarerna från fastighetsmäklare, ger vi följande bud på vad är fördelarna respektive ettplans- och toplanshusene (nackdelar normalt kommer att vara det andra huset typ förmåner):

Observera att vi i denna jämförelse naturligtvis har tagit hänsyn till två helt identiska hus - vad gäller storlek, standard och plats.

En plan:

Föräldrar och småbarn frigör trappor

 • Barn och vuxna är inte "separerade" på två våningar, till exempel nätterna
 • Vad är det bästa?
 • Vad tycker du bäst om? (Closed)

  Två planen (46%) 403

  ena planen (43%) 375

  Båda är lika bra (10%) 90

  Avstvemningen styrs inte och reflekterar endast läsarens egna yttranden.

  Lättare att komma ut i händelse av brand

 • ökad sannolikhet att de "alltid" kan finnas kvar, även om du blir handikappade
 • Lättare att tvätta fönster: -)
 • Huset kan tyckas mer representant - lite mer exklusiva

 • två nivåer:
säkrare att sova med fönstret öppet om ett sovrum på övervåningen

 • kan byggas på mindre (och därmed billigare) tom när man bygger på höjden
 • kan bättre Anpassa tomten om den är sluttande.
 • Vid övernattning kan varje part ha "egen lägenhet".
 • Gratis daglig trim i trappan: -)
 • Vad tycker du bäst om? En plan eller två planer? Varför? Och tror du att husen på en nivå är dyrare än de två? Säg din åsikt i debatten nedan.

Mer om huspriserna:

Här galler hyra

 1. Hur
 2. med mer rabatt Huspriserna faller
 3. chefsekonom förutspår högre boräntor
ADVERT

Mest populära