All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Bästa målning och golvläggnings lärling som heter

att bygga utställningen öppnades i Yokohama onsdagen den 18 oktober startade Norge Cup målare 2017. Tävlingen var över tre dagar, och för första gången sedan 80-talet, är det också en vinnare i golvet .

vinnare i kategorin målare var Heidi Domaas från Malermesterfirmaet Martin Uggedal AS .

vinnare i kategorin golvläggare var Petter Strandmoe Isaksen Bjørn Simonsen & Son Ltd .

Framgången för NM

- Tävlingen har varit en stor framgång och det finns väldigt många människor som har kommit in och sett längs vägen. Deltagarna har varit mycket bra och har arbetat under stort tryck, med många åskådare. Vi är glada för möjligheten att visa vårt sätt för besökare på mässan, säger Stein Hesstvedt, VD för MLF, målning och Byggtapetsermestrenes National Association, som ligger bakom tävlingen i samarbete med branschens leverantörer.

WINNER Stein Hesstvedt från MLF presenterar vinnaren diplom i floorlayer klass Petter Strandmoe Isaksen. "> WINNER Stein Hesstvedt från MLF presenterar vinnaren diplom i floorlayer klass Petter Strandmoe Isaksen.

Visar ämne < 999> SJABLONGMALING

. En av uppgifterna för målare lärlingar målar logotypen för Building utställning med stencil den utför Ewelina Sekiw från Oslo, lärling till Malermestrene AS, denna "> SJABLONGMALING . En av uppgifterna för målarna målade logotypen Bygg Reis Deg med stencil. Här utförs Ewelina Sekiw från Oslo, lärling på Malermestrene AS, detta. Syftet med tävlingen är att öka intresset för hantverk för målare och golvläggare, både ungdomar som söker utbildning med säkra jobb och företag i hela byggbranschen, politiker och konsumenter, så att de i allt högre grad använder skicklig hantverkare.

Mallar praktikanter hade till uppgift att grunda, glitter och måla väggar, lister och en spegel dörr. Dessutom bör en vägg tapetserade och en vägg dekorerad med logotypen för Building Exhibition, målade från en stencil.

Tre idrottare deltog i klassen; Thomas Eye Kristiansen från Trondheim, anställd vid NTNU, Ewelina Sekiw från Oslo, lärling till Malermestrene AS och Heidi Domaas från Aalesund, lärling hos Malermester Martin Uggedal AS.

- Det har varit roligt att delta, men svårt att arbeta med så många åskådare som finns, säger Heidi Domaas, vinnare i klassen mallar lärlingar.

Två plus en

CARPET PROV

. Mönster Lägga mattplattor var en av tre faktorer i konkurrensen om golv grundare "> CARPET PROV : Mönster Lägga mattplattor var en av tre faktorer i konkurrensen om golv grundare. i klassen för golvläggare deltog Petter Strandmoe Isaksen från Oslo, lärlings med Björn Simonsen & Son, Nicolai Engelbrecht från Baerum, lärling till din Floorlaying aS, liksom den regerande danska mästare Emil Bay, som arbetar med Dr.Golv i Silkeborg och delta i tävlingen för att lära sig och förbereda sig bättre för framtida EM.

Uppgiften med golvklipp var att sätta ett linoleumgolv i två färger och svetsar med kontrasttrådar, samt mönstrade parkett- och mattanplattor.

- Linoleumuppgiften var den svåraste och jag var mest nöjd med mattan, säger Petter Strandmo Isaksen, som vann klassen för planlösare.

Största priserna

Första priset var ett guldpläterat diplom som kommer att göra bra på CV, presentkort från sport och fritid och en förstahjälpskit. Alla deltagare har också en Mal Proff verktygsväska, fylld med borstar och andra användbara verktyg från Jordanien.

Vinnaren av klassen av målare är berättigad till deltagande i det nordiska mästerskapet för lärlingar som hålls i Helsingfors 2018.

ADVERT

Mest populära