All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

BeoSound 5 är vacker

Även Norge kontor Bang & Olufsen stängdes från januari fortsätter våra danska vänner för att starta godsaker. Namnet på innovation är BeoSound 5, en produkt som uppenbarligen är så komplicerade att de skickar tryck Norge fyra kryptiska PDF-filer med aforismer, kommer du knappast hitta någonstans. (PS: Du kan hämta PDF-filer längst ner på sidan)

Men slappna av, vi kommer att förklara innovationen på ett mer begripligt sätt - det förtjänar det.

Den korta versionen

BeoSound 5 är lika enkel som en mediaspelare, som låter dig spela MP3-samlingen i vardagsrummet. Jepp, det är så enkelt det är, men B & O har uppenbarligen förfinat både mat och förpackning så det kommer att vädja till både ögon och öron.

Som du kan se i bilderna, finns det åtminstone ingen tvekan om att de slår på blinkningen, det här är helt enkelt gott.

Det ser underbart ut. Foto: Bang & Olufsen

Foto Bang & Olufsen

Foto Bang & Olufsen

Foto Bang & Olufsen

Foto Bang & Olufsen

Foto Bang & Olufsen

Inside

den stora pekskärmen ger dig en fullständig översikt över all musik du har lagrad på din hårddisk (kallas BeoMaster 5), och den vackra aluminiumfälgar gör navigering mellan låtar och de otaliga internetradiostationer ännu enklare. Alla val och rörelser du gör visas på skärmen (10, 4 tum och 1024/768 upplösning) med hjälp av färger, teckensnitt och grafik.

BeoMaster 5-hårddisken har givetvis alla kretsar, internetanslutningar och lagringskapacitet på upp till 500 GB.

B & O introducerar också en ny term som heter MOTS som står för mer av samma. När du börjar spela din favoritmusik på BeoSound 5, Mots kommer-algoritmer skanna musikkbiblioteketet din bil och hitta liknande låtar baserade på parametrar såsom rytm, förkorta, hovedtonalitet och Vocal Harmony. Målet är därför att du kommer att kunna återupptäcka spår i musikbiblioteket som du har glömt för länge sedan.

BeoSound 5 klarar filformat som WMA, WMA Lossless, MP3, WAV, ASF och AAC, men vi leds något över att det inte kan hantera Apple Lossless eller FLAC, vilket är särskilt populär bland hi-fi fantaster.

Vi graverar designen, men med ett högt pris på över 40 000 kronor, tror vi att många hifi purister hellre vill gå till alternativ som Transporter. Det har också lågkvalitativa ljudkretsar, tack vare alla format och inte minst; det kostar också mycket mindre.

Vill du läsa B & Cs kryptiska pressmeddelanden själv, kan du ladda ner dem här; här, här och här.

ADVERT

Mest populära