All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Beise eller måla ytterpanel?

Stain är en yta, som penetrerar väl in i träet men trästrukturen och yta synlig. Detta ger ytan liv och variation och betonar trädets natur. En färgad vägg kommer alltid att "andas" oavsett hur många gånger du biter. Beis är ett naturligt val med en obesegrad panel, delvis för att den behöver så mycket träarbete. Apparaten är lättare att underhålla, men bär snabbare än däck och färg. Observera att fläcken bära ojämnt på grund av vädret och vindförhållanden, och därför normalt södra och västra väggen färgas oftare än den norra väggen. En sliten yta kan inte ändra färg till en ljusare färgton. Byte till en mörkare nyans är möjlig (men resultatet kan inte matcha färgdiagrammet). För att byta till en ljusare färg, byt till däck eller färg.

Däck Stain

Däck Stain är ett försök att bibehålla de betning goda egenskaper samtidigt uppnå färg utmärkt hållbarhet. När det gäller färg bildar däcket en tunnare film och bär därför lite snabbare. Däckbalkar kan flinga / flinga som målarfärg, och det kräver så mycket färg som färg. De flesta däck är för närvarande oljebaserade.

Färg

Färg skapar en tjockare film och mjukare yta än däcket. Det skyddar därför bättre och varar längre. På utsatta platser bör använda färg eftersom det tätar väl på utsidan och minskar fuktabsorption i kapslingen genom att köra regn och långvarig regnperioder. Målade hus måste vara repade eller borstade innan man applicerar en ny färgfärg. Skrotningen är faktiskt mer arbete än det faktiska jobbjobbet. Oljebaserade produkter (olja eller alkyd) behöver bättre in i träet och är säkrare att använda i utsatta ytor och där det regnar mycket. Oljebaserade produkter får inte användas utöver tidigare vattenbaserade färger. Vattenbaserade produkter såsom latex och akrylfärger bör undvikas utomhus, då denna typ av färg är mer permeabel än oljefärger. Vattenbaserade färger kan inte användas på tidigare oljemålade ytor, men måste fortfarande ha oljebok som primer.

Färgtips

När?

Det bästa vädret var en grumlig torr sommardag. Måla i stark sol kan orsaka att färgen börjar blöda. Är det solens bästa att måla efter att solen har värmt upp väggen, men har inte längre direkt solsken.

Kom ihåg den endeveden. du stående panel ihåg att måla trä, då är det en som absorberar mest fukt.

Paint blåsor

Detta ses speciellt i äldre hus, och är ofta orsakas av att andra rika och fattiga oljemålning tidigare. Eftersom huset blir mer och mer färglager, att få bottenfärg "andfåddhet", särskilt i söder och väster, där solen värmer mest.Det kan hjälpa till att använda en ljus färg som minskar solvärmen och använder en akrylfärg som är öppenare och "andas" därför bättre än oljemålning.

ADVERT

Mest populära