All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Fläcken är terrassen är "sol-block"

Terrassebeisens uppgift är att dra ner i träet och skydda den från snö och regnvatten - och kanske framför allt från solens UV strålning.

Grunden för utkastet att kunna dra ner är att substratet är torrt och rent. Nylagd däck, som kommer rakt från byggvaruhuset, innehåller stora mängder impregneringsvätska och får torka innan den behandlas.

Vent med nytt trä

- Ta uteplats med hjälp av ett par månader, och tvätta och färga träet när torkat ut, rekommenderar Per Lund Nielsen, målarmästare och CTO på Scanox.

När du anbringar, bild inte en säng, men dra helt in i träet och lämna en matt yta.

God kvalitet

Bönans kvalitet är också en viktig faktor. Terrassbina är gjorda av alkydoljor som späds ut med vatten och tillsätts svampmedel, färgpigment och ämnen som gör avloppsvattnet.

Godkvalitativa råvaror ger boken en bättre förmåga att dra in och stanna kvar i träet. Viktigast är bindemedlet typ av alkydolja. Den finare molekyler alkyd består av, desto längre in i skogen drar det, och tar den med sig de andra skyddande ämnen i fläcken.

- Det finns en tydlig koppling mellan pris och kvalitet, säger Trond Riise i Nordsjö.

pigment "solskyddskräm"

färgpigment hjälper till att skydda träet mot UV-strålar av solljus omkopplaren snabbare ner en opigmenterad yta. Terrassens skönheter har egna färgdiagram med förslag på bra färger, men bina kan brytas i nästan den färg du vill ha.

- Det finns en stor skillnad i frekvensen av underhåll mellan ett opigmenterat terrass olja och en pigmenterad fläck, säger Trond Riise.

ADVERT

Mest populära