All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Bakom hinkar och malkulor

När forska ett hem du kan riskera att behöva tränga dig mellan de gamla kläder på vinden och krukor i diskhon för att avslöja misstänkta detaljer. Men det kan vara värt ansträngningen om du hittar fuktskador och tecken på mögel och röra.

Använd tid

De flesta säljare uppmuntrar köparen att gå igenom bostaden noggrant. Även om säljaren måste ge information om fel och brister i fastigheten, inte befria dig som köpare från skyldigheten att undersöka.

Om du inte upptäcker några synliga fel display får du problem om du köper vill överklaga säljaren. Därför använda tiden väl under skärmen, både att se och fråga om det finns några frågor.

Ställ en fråga

Du får vanligtvis utsikt över bostäder, skatter och eventuella konton. Om du saknar information ska du ta tillfället i akt att fråga mäklaren och säljaren om de finns på displayen. Kom ihåg att säljaren har en uppgiftsplikt.

Det betyder att han kan bli ersättare för ansvar om han falskt svarar på dina frågor.

Använd professionella

Ta med din egen professionella för att bedöma egenskapens tekniska egenskaper. Även om det finns synliga brister i ditt hem, kanske du inte kan avslöja dem.

En professionell vet vad du ska leta efter och var du ska leta efter. Det kan kosta lite, men bostadsinvesteringar är förmodligen den dyraste handeln du gör. Därför kan det löna sig både i tid och pengar för att vara ledande.

ADVERT

Mest populära