All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Innan badrummet var renoverade, golvet var fylld med vatten när de duschat

Innan badrummet renoverades var det i dåligt skick. När de duschade var golvet fyllt med vatten. Det fanns inga plattor på väggarna, som dessutom förstördes av fukt och vatten. Eftersom badrummet är i källaren var det i princip lite ljust där, och med den dåliga belysningen och den lilla spegeln verkade badrummet ännu mindre.

Det behövde en noggrann renovering, liksom många trevliga tillbehör i bra färger.

Borta med källaren

VOICE: Lamporna ovanför diskbänken från mekavi. dk, skapar en stämning och ger ett behagligt ljus. Handfatet är från Duravit och armaturen från toni. dk. På väggen hänger Meyer Lavignins unika tallrikar från Royal Copenhagen ut. FOTO: Tia Borgsmidt

Beboarna bestämde sig för att gå noggrant på jobbet. De tog bort alla armaturer, bröt golvet och frustrerade vattenrören och dränerade rören i väggen. Kakel sattes upp på en vägg och monterade en glasduschdörr som släppte in ljuset.

- Nu kan vi duscha utan att golvet blir vått och kakelarna är lätta att torka och tvätta. Och efter alla rören är installationer och dräneringsrör borta, kännetecknen för källaren har gått helt. Rummet är mycket mer harmoniskt nu, säger invånarna.

Ljus och luft

- Vi tänkte på hur vi kunde göra rummet så stort som möjligt och upptäckte att det bara fanns små detaljer som behövdes. Till exempel valde vi en väggmonterad toalett för att ge mer luft och utrymme, och det gör också rengöringen enklare.

LUFTSTOPP: Duschväggen i glas förhindrar att golvet blir blöt och tillåter att ljuset sprids i badrummet. Knutarna är från helgo. dk. I fönstret har de prydda sig med de stenar som de har samlat in. FOTO: Tia Borgsmidt

Över sinken tog de en nisch i väggen och de monterade en stor spegel. Spegeln gör att hela rummet verkar större eftersom det speglar ljuset.

Naturliga Tillbehör

på golvet paret har lagt svart granit kakel, eftersom de skulle bryta med alla vita och ge rummet en mer modern känsla.

De har också levererat rummet med små saker som stenar och saker i trä. Det ger badrummet ett lite rå uttryck och samtidigt reflekterar över naturen.

CREATIVE HYLLE: Bakom dörren till badrummet hänger plexiglass från Hay och används träaxlar från Aarsider. com, dekorerad med papper från hö och en gammal tapeter. Papperet är fastsatt på baksidan av plexiglasboxarna för att motstå ångan från duschen. FOTO: Tia Borgsmidt

ADVERT

Mest populära