All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Vackra värmepumpar

Känner du dig till att få värmepump eftersom den inte passar in i interiören? För att de bara brukar vara mindre vackra? Då kan du ompröva nu.

Flera värmepumpstillverkare har förstått att funktion och form inte behöver utesluta varandra. Det finns flera värmepumpsmodeller som passar lika bra i klassiska och moderna miljöer - och även för dem som gillar att regelbundet förnya inredningen. Flera värmepumpar kallas nu designvärmepumpar.

Trevligt men meningslöst?

Men är utseendet på bekostnad av teknik? Inte enligt Norsk varmepumpeförening, NOVAP.

- Utvecklingen av designen har inte varit på bekostnad av teknik och funktionalitet alls. Värmepumparna har blivit trevligare - och bättre, säger informationschef Ingrid Røeggen i NOVAP.

Panasonic är bland dem som har förstått att kunder vill ha bra värmepumpar i sina hem. De innovativa Etherea-modellerna från Panasonic har rena linjer som glider rätt in i moderna hem.

Panasonic Etherea-modeller glider direkt in i det moderna hemmet.

Luft- / luftpumpar

Du kan välja smala och diskreta vita pumpar eller fläktar med stål eller spegelfront. Du kan också köpa värmepumpar som ser ut som bilder. Det finns luft / luft värmepumpar som gäller för eftersom de har en så kallad inomhus. Luft / vatten och vatten / vattenvärmepump har en inomhusenhet placeras i en teknisk rum och sprids värme via ett vattenbaserat system såsom radiatorer eller uppvärmning.

Konst Pump

LG modell har Nordic artCool med utbytbara frontpaneler, och du kan välja mellan blå, silver eller spegel-front. Men värmepumpen som har revolutionerat vår syn på hur värmepumpar ska se ut är artCool Gallery från LG levereras av Bauer Energy. Den är utformad som en bildram - där du kan byta bild när du vill. LGs modeller har vunnit flera designpriser.

LGs artCool Gallery är utformad som en bildram.

Få en inspektion först

Men innan du väljer - bara baserat på utseende - du bör följa råden från NOVAP:

- Vi rekommenderar att du väljer en modell anpassade behoven i ditt hem, ofta efter rekommendationer från proffs som har varit utforskning i hemmet. Detta säkerställer bästa möjliga värmeffekt ", betonar Ingrid Røeggen.

Översikt av återförsäljare som är godkända av norska Heat Pump Association och de olika varumärkena värmepump i Norge kan hittas på värmepumps info. nr.

Läs även:

Hur man använder värmepumpen bäst

Använd värmepumpen korrekt och få bästa möjliga effekt.

ADVERT

Mest populära