All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Bærtlings färgämne - en konstnärlig dip

Som ett sprakande energiökning denna ljusa bad, skapad av en kombination av mosaik och vitmålad panelen. Den konstnärliga mosaikväggen vid badet är inspirerad av konstnären Olle Bærlings geometriska abstrakta målningar. Genom runda fönstret sprider kvällssolen sitt varma ljus.

Mittemot badkar, runt bassängen, väggen och bänk täckt med medelhavs turkos mosaik som kontrast. Kakelgolv i svartvitt läggs i ett klassiskt diagonalt kvadratmönster. Lägg märke till frisen med svarta kakel som slår golvet. Väggar och tak är täckta med vitlackerade paneler som ger ett spännande möte med det moderna uttrycket i mosaikväggen. Skåpet bredvid badet och under diskbänken är inbyggd köksdekoration från Ikea.

Det privata badrummet är dolt bakom en vägg som går kant mot kant med den inbyggda diskbänken. Genom det frostat glaset sås dagsljuset till spegeln.

Färgbad - Mosaikväggen ramar ett vanligt badkar. Längs den långa sidan går en hyllplan med plats för badskum och tvål.

Fakta om mosaik

- Genom historien - människor har skapat konst genom att först tillsätta stenar i olika färger, eftersom bitar av keramik och glas i mönstret. Från utgrävningarna av Pompeji och idag kan vi se på badrumsgolvet som överlevde vulkanutbrott nästan 2000 år sedan.

- Egenskaper - Mosaikplattor är små bitar av glas, keramik eller sten levereras och installeras i ark där baksidan är limmade på ett nätverk som är ungefär 30x30 cm i storlek. , Nätet på baksidan - kan vara av nylon eller glasfiber. Det finns också ett nätverk av papper / kartong. Den senare är inte lämplig för våtrum.

- Mosaikplattorna är monterade - genom att applicera kakel på väggen med en finformad gnista. Applicera limet på en mindre yta på väggen och fäst ett mosaikark i taget. Sätt gärna en chipmobile rakt ut ur väggen mellan mosaikplåtarna och ta bort dem innan du går ihop.

- Tusentals - på varje kvadratmeter mellan 300 och 5000 mosaikbitar kan passa, oavsett storleken på bitarna.

- Böjda ytor - Med mosaik är det möjligt att klä runda ytor i badrummet, till exempel runt en kolonn.

- Skapa ett foto Mosaic - Vänligen välj en enda bild med få färger och tecken med vattenbaserade tänder på väggen. Linjerna i mosaiken i detta badrum ritas med en linjal. En mer sofistikerad bild kan projiceras på väggen med en glidprojektor och dra sedan över konturerna med tusen.

- Jordarbeten - i våtrum, jobbet utförs av professionella. Golvet måste ha rätt lutning, avloppet måste vara korrekt och membran appliceras etc. enligt byggnadsindustrins våta normorm BVN.

Bekväm-Den dolda hyllan vid toaletten är ett bekvämt förvaringsutrymme för toalettrullar och läsmaterial.

Badrummet är på andra våningen och har fönster på två väggar

Olle Bærtling 1911-1981

från Halmstad i Sverige var en av de N-ordning ledande och mest internationellt orienterade konstnärer av efterkrigstiden. Hans målningar har stått som modernistiska ikoner med stor visuell påverkan. Medan hans samtida uppfattades som en kontroversiell och debatt modernist, han betraktas numera som en modern klassiker och verk ut på museer och gallerier över hela världen. Hans abstrakta, geometriska former och färger inspirerar även inredningsarkitekter. Mer information om Olle Bærling finns på www. Baertling. com

Se också:

6 goda skäl att använda babypuder i trädgården

Baby Powder kan underlätta arbetet i trädgården. Här är 6 smarta sätt att använda det utomhus. Det fungerar för allt från skrämma skadedjur för att hjälpa dina små ...

ADVERT

Mest populära