All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Vara vågad i sovrummet

Vi hör fortfarande om det: den växande tendensen för ökad färganvändning i norska hem. Vi jubla eftersom Kari och Ola målare väggar deras i andra färger än vitt, även om det förmodligen kommer att vara ett tag tills normen är rosa vardagsrum väggar och gula kök. Men i sovrummet - det är allt tillåtet.

Property Holy Zone

En textil förlust av moarémönster och en sänggavel sammet kan skapa ytor med livet. Bakgrunden från Borge.

Från det ögonblick vi är små är sovrummet ett av de viktigaste rummen i huset. I våra tonåringar slår vi sovrumsdörren igen när vi vill visa vår avsky för de vuxna reglerna. Det är här vi stänger oss när allt är fel. Då blir vi äldre, och här hittar vi fred i ett annars hektiskt vardagsliv. Här kommer Gud och folket in. Det är vår egen privata zon.

- Här måste vi omge oss med de färger och material vi verkligen tycker om. La personlighet blommar, Yvonne Karlsson råder på Beckers.

Neutrala färger behöver inte vara tråkiga. Använd mörka, neutrala färger för en mer dramatisk effekt. Skiktet på skiktet på väggarna bidrar till att skapa spänning i sovrummet.

Låt lös

Karlsson helt överens om att sovrummet är ett av rummen där vi kommer att våga lite extra.

- Ja, vi borde torka mer i sovrummet! Du måste visa vem du är, och det är extra viktigt att du trivs där, säger hon.

Låt dig inspireras, inte instruera

I sovrummet bör det finnas utrymme för att leka och skapa uttryck som du vill. Om du är färglös står det inte att köra på favoritfärger på väggar, golv och textilier.

Vi är ständigt berättade vilka färger som ska användas där. Blå och gröna kan ha lugnande effekter och verkar sömniga. Därför rekommenderas de till sovrummet. Röd rekommenderas starkt starkt. Det kan vara bra råd om du är osäker. Men vad händer om du gillar bäst i röda toner, även i sovrummet? I slutändan kommer du att sova där, inte experterna inom färgpsykologi. Har du preferenser som veck från fascituderna och manualerna, vad? Sovrummet är ditt territorium.

- Din personlighet behöver bestämma vilka färger du vill ha. För vissa är det ljusa och livfulla toner som skapar en känsla av lugn och harmoni, medan andra trivs i mörka och dämpade färger. Det är upp till dig, säger Karlsson.

Bli inspirerad av olika uttryck och ta reda på vilken typ av humör du vill skapa i ditt rum.

Låt färgerna leka tillsammans för att skapa den atmosfär du vill ha i ditt sovrum. Blå är fin med ett ljusrosa ljus.

Sova du bäst med tärningar pasteller? Använd ljusa, ljusa färger för att skapa den rätta atmosfären för dig. Då kan du sova sötare på natten.

sover du bra när det är rent och enkelt runt dig? Blå är en färg som många föredrar i sovrummet. Kombinera fler blåtoner för att bryta med monotonen.

ADVERT

Mest populära