All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Frestas av säsongens nya eldstäder

Drömmer du om eldens värme i kylan? Det finns mycket spännande att välja mellan på marknaden. Oavsett om du gillar det modernt och snyggt eller du föredrar traditionella eller särdrag, hittar du en eldstad som passar ditt hem.

mycket nytt att välja mellan

Bland säsongens nyheter kan vara väggmonterade modeller som gör eldstad för en värmande konstverk, eldstäder med elegant linledarenheten för det moderna hemmet och moderna vändningar på traditionella mönster. Du kan också välja mellan olika material, från kakelugnarens värmelagringsförmåga till aluminiumkylans svala elegans.

Se ett urval av säsongsbetonade nyheter här.

Extra bredd: Denna modell från Dovre har plats för extra långa träbitar.

Råd om vägen

Innan du köper en öppen spis kan det finnas ett par saker att tänka på förutom designen. Bland annat bör du kontrollera om golvet kan tåla eldstaden. Läs mer om det i artikeln Vad ska du tänka på när du köper en ny spis eller ugn.

Dessutom är det lämpligt att anpassa sig till skillnaderna mellan en radiator och konvektionsugn. Du kan läsa mer om här.

Glöm inte att röret måste anpassas till den nya eldstaden. Det finns vissa saker du bör ta hand om och du hittar mer information om här.

Läs också:

med gas spis i vardagsrummet kommer inte att behöva lämna soffan

Du kan sitta stadigt i soffan med en fjärrkontroll och styra branden. Detta är en av anledningarna till att välja gaspanna. Morten Viste från RPT Gass, ger ...

Inte rör, betyder det inte att du inte kan ha en öppen spis. Den så kallade biopeisen avger inte sot och damm, utan vattenånga, och behöver därför inte ledningar. Idag kan du elda med spriten på eldstaden.

ADVERT

Mest populära