All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Se upp!

Det finns många faktorer som påverkar prisförändringen i ett hem. Du måste vara försiktig med att få detaljer när du är hemmajakt.

Vi kollade in den nya onlineportalen. nej och hittade bland annat en topp tio lista över vilka bostäder som har fallit mest de senaste tiderna. Här borde det vara möjligt att göra en kup?

Prisfallet matchar inte

Bostäder. Nos lista visar att ett enfamiljshus från Stavanger, som är i första hand, har minskat med 46 procent. Vi ringde mäklaren för boende och hon avbröt detta. Priset på logi är fortfarande detsamma som det alltid har varit.

Anledningen till detta är att, som tidigare, en bostad med två personer har uppdelats i två enheter. Så två lägenheter. Då har priset givetvis fallit. Men lägenheterna kostar fortfarande samma som tidigare.

Är systemen bakom bostadslistorna så illa?

Automatisk matning

- Vi har en databas som samlar ny information inom fastighetsbranschen varje dag. Vi får information från exempelvis Notar, Tinde och Finn, säger Ricco Zuschlag, presskontakt i bostäder. Nej till DinSide.

Listan uppdateras dagligen så att läsare kan få en översikt över färska prisfall.

- Vi fixar våra misstag direkt. Vi följer sakenummeret och litar på informationen vi får av det, säger Zuschlag.

Stavangerboligen har tagits bort från bostadslistan efter DinSides förfrågan. Vi föreslår också att du som läsare kontaktar dig om du hittar något som inte matchar.

OBS Samma sak gäller DinSides många prislistor och miniräknare. Vi gör vårt yttersta för att hålla den uppdaterad, men för att våra verktyg ska kunna användas, har vi automatiserad samling av olika data.

Ser du ett fel? Skicka ett mail till [email protected] eller direkt till den aktuella editoren - i det här fallet [email protected] .

Skeptical

annan man på listan, är Stein Norberg VD för Trygg Eidomsmegler 1 (EEK-ägarlägenheter i Skien bekräftat att deras andel faller på listan eller röster

-. Priset för vår lägenhet har minskat med 26 procent, inte . 41 procent, vilket boliga inga anspråk, säger Stein Norberg, VD för Safe,

Han är Real Estate 1. skeptiska boliga com

-.. jag har tittat på boliga sina sidor flera gånger, och jag har sett att en del av det som står är inte korrekt. jag tror inte att de är helt uppdaterade, sade han.

resten av de fem

de senaste tre agenter från de fem bostäder som vi kontaktade, kan bekräfta att hemmen deras har fallit i pris. de är dock inte medvetna om hur mycket de har sjunkit i procent, men det siffror boliga. com vettigt.

Double check

Om priset postade i annonsen är korrekt, röster också procentuella fall som visas på bostäder.nr. Men automatisk hämtning av data till Boliga. Nej inkluderar inte ändringar, som nämnts ovan, där två sektioner såldes från samma annons.

Som sagt är bostäder. ingen portal som är värt ett besök för dem som är på en bostadsjakt eller vill följa marknaden. Med det menar du att fel kommer att inträffa när data läggs på spetsen eller listas. Så var noga med att göra din egen forskning senare för att kontrollera att informationen är korrekt.

Bra bostadsjakt!

ADVERT

Mest populära