All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Vara beredd på snö

- Jag var ganska nöjd med manuell skotta efter vintern förra året, säger Per Wollbråten från Drøbak.

Han har en 60-70 meter lång uppfart till huset, och även om han är välutbildade, var förra årets snö lite mycket.

- Därför letar jag efter en relevant snöskoter för att möta mina behov. Utbudet är stort och valen många. Syltet är inte lätt att bestämma, tycker Wollbraaten.

Se kastare här

Hydro

- När du väljer en snöslunga bör du leta efter en variant som har den bästa möjliga kastlängd och höjd. Det är viktigt när böjningskanterna blir höga. Inte maskin tillräckligt med kraft för att kasta snö tillräckligt hög, faller det lite användbarhet bort, säger Ivar roll, produktchef på Berema. Han är också oroad över hur snögubben körs på.

- Hydrostatisk drift är lösningen. Det är en steglös framdrivning oavsett hastighet. Det fungerar optimalt under alla förhållanden, oavsett om det är snö eller tung och våt snö. Det här systemet är helt oöverträffat, säger produktchefen.

Multibruk

Multimedia verkar också hitta fler och fler köpare. "Vi ser i större utsträckning att kunder väljer maskiner där du kan växla mellan fler funktioner. Det här är möjligt på de stora modellerna, säger Christian Brenne i GPP Norway. På vintern är en snöskoter monterad på framsidan eller en snitt för dem som vill ha det. På sommaren ersätts den av en gräsklippare. På så sätt sparar du utrymme. Det finns bara ett behov av en maskin som uppfyller alla behov, säger Brenne.

Leverantörslista

Berema AS (Honda)

www. Berema. com

tel. 64 86 05 00

GGP Stiga Norge AS

www. Stiga. com

tel. 23 14 24 40

Søvde AS

www. Sövde. com

tel. 69 26 47 50

Se också:

måsar rätt - undvika ryggvärk

Hur man undviker ryggont när måsar snö.

Husqvarna AS

www. Husqvarna. com

tel. 64 98 65 00

Kärcher Norge AS

www. karcher. com

tel. 815 20 600

Hako AS (Toro)

tel. 22 90 77 60

www. Hako. com

ADVERT

Mest populära