All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Inspireras - även användbara böcker

Vi har läst oss genom de senaste boknyheter interiören och renovera fram och ger dig en liten uppfattning om var du för några hundra pounds lär en Mycket nytt och användbart - och hittar också bra idéer för stora och små projekt i hemmet och i stugan.

läs färger för att veta

Vare sig vi är medvetna om det eller inte, färgerna i miljön påverkar oss. Färgerna kan ge balans, lugn och harmoni i ett hem, eller de kan uttrycka levande liv och drama. Vi kan också använda färger och mönster för att göra rum större eller mindre, smalare eller öppnare, eller för att höja eller sänka taket optiskt.

Färgerna är det viktigaste verktyget vi har för att skapa ett personligt och snyggt hem. Med en rulle tapeter, några målningar och ett medvetet förhållande med färger kan vi stava ut exakt den stil och atmosfär vi vill ha.

Interior Journalist och stylist Kari Osvold har skrivit ett antal böcker om inredning, senast "sätta färg på det", utgiven av Boksenteret och kan köpas via förlaget, bokhandeln och bokklubb. Med boken vill hon ge råd och inspiration om hur man säkert väljer färger som känns rätt för dig i din levnadsmiljö.

I boken ges också tips om hur man med enkla medel att leka med färger och ger rummen en personlig kontakt med mönster, schabloner, frihand färg eller färg och renovering av möbler.

Användbar hyttbok

Stugan är stark i det norska folks själ. Oavsett om det är i bergen, i skogen eller vid havet, kommer det så småningom att behöva renoveras och underhållas. I boken "Den stora kabinen bok" ger en kompetent författare kvintett inspiration på kabinlivs praktiska glädjeämnen och utmaningar.

På nästan 200 rikt illustrerade sidor berättar om semester historia, bra utnyttjande av stugan tomt, interiör och exteriör underhåll, ny- och tillbyggnad samt de tekniska saker som gör, vatten och energi samt ett separat kapitel om hyttejus.

Det är tänkt att vara en inspirerande och användbar bok för alla länder stugeägare, och du kan bland annat lära sig om grästak, färg behandla boaserade inredning, isolering och skadedjursbekämpning.

Tips och idéer interiör kokbok

Med en blandning av inspirationsbilder, analysera kommentarer och praktiska råd, författarna av interiören boken "Hur jag vill ha det", ville skapa interiör böcker svar på favorit kokbok.

I boken kommer att hjälpa dig att hitta vad det egentligen är du vill: är nostalgisk, grov och rustik, fräsch och färgstark, sval och luftig stil du letar efter, eller tycker du bättre retro inspirerad? Bilder, miljöer och enkla enkäter hjälper dig att hitta din väg.

Dessutom får du en verktygslåda med specifika tips om vad du ska välja och vad du ska undvika när du väljer material, färger, golv och väggar etc. för att få det.

Författarna går också igenom den effekt de olika färgerna har på inredningen: hur man skapar lugn och harmoni, ett friskt andetag eller ett varmt interiör genom att välja rätt kostym och hur färgen läggs till rummet. Dessutom innehåller boken en översyn av olika golvmaterial, och sist men inte minst, vikten av att inte glömma de viktiga detaljerna - ljus, fönster och tillbehör som textilier och bilder.

Författarna Beate Slipher och Kari Osvold är erfarna frilansjournalister med en lång tid inom inredning och boende journalistik och har skrivit en serie böcker tillsammans och individuellt.

ADVERT

Mest populära