All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Bygga Badrum - Badkar Badkar

Byggande bad är en komplex affär. Långt innan du kommer till begravningsbesluten, som stil och inredning, måste du bestämma vilken membranlösning du ska gå till för hur rören ska läggas. I den här artikeln kommer vi att se vilka alternativ du har för den senare.

Det rekommenderas att våtrum som badrum och tvättstugor byggas nära varandra så att rören blir både enkla och korta. Detta minskar värmeförlusten och risken för tryckchock.

Tre lösningar Men hur sätter du rören i badrummet själv? Det handlar om både estetik och praktiska överväganden.

Det är huvudsakligen mellan tre olika lösningar:

* Väggvägg i badrummet

* Inloppssystem

* i installationsvägg

Öppna installationen I badrum där du har släcka och ett säkert membran på golvet, kan rören läggas utanför väggen. Detta ses ofta i äldre badrum, men idag är en lösning som många har övergivit av estetiska skäl. Denna metod har fortfarande vissa fördelar.

- Rören är tillgängliga för underhåll och utbyte, och öppna rör reducerar antalet rörgenomsläpp. Sintef Building Research pekar ut i badrummet och andra våtrumsanvisningar.

Läs också:

Hur man gör brända mandlar (söt och salt)

Här får du två enkla recept på söta och salta mandlar. Perfekt julesnacks!

Installationsvägg Om du inte vill att rören ska synas på badrumsväggen, är det möjligt att dölja dem. Här är det viktigt att rören inte är bortgjutna i fast vägg, men i en installationsvägg eller en lätta att installera plånbok.

Monteringsvägg: Det är viktigt att installationsväggen ger tillgång till rör och cisterner som gömmer sig bakom väggen. Foto: Colourbox.

När du har en sådan monteringsvägg är det viktigt att vägg- och golvmembranen ligger bakom installationsväggen . Det är också viktigt att aggregatet inte bryter membranet på något sätt - membranet måste vara tätt för att badrummet skall ha ett gott skydd mot fukt.

Rörsystem Om en installationsvägg stal för mycket utrymme, kan det fortfarande vara ett alternativ att placera rören i själva väggen. Då är det viktigt att du går till ett rörsystem så att du får en bra säkring mot vattenskador. Med ett rörsystem i väggen borde det också finnas ett distributionsskåp med öppning till badrummet.

- Rören är flexibla och sträcker sig från en centralfördelare till varje dropppunkt. Detta undviker leder och leder i vägg- och golvkonstruktionerna. Eventuellt läckagevatten exponeras av distributören eller av ledningen ansluten till distributören, skriver Sintef Byggforsk.

Läs också:

Undvik buggar i badrummet

Använd hantverkare som kan bada rummet, eftersom badet blir bättre skyddat mot skador.

Viktiga principer Oavsett hur du väljer att placera rören, var noga med att följa två huvudprinciper: rören ska placeras så att båda läckorna lätt kan detekteras och att de lätt kan bytas ut.

Följande två principer minskar både risken för skador och onödiga kostnader om olyckan är ute.

ADVERT

Mest populära