All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Badrum trend: Toaletten skall ha en dusch funktion

Badrummet är rummet att slappna av och skämma bort sig själva, och vi norrmän spenderar mer och mer pengar för att göra ditt badrum ett mysigt vardagsrum i huset. Många uppgraderingar handlar om att integrera hygienelement, men hygien och enkelhet har nyligen blivit alltmer prioriterade.

Upptagen av hygien

Norrmänna är angelägna om lyx och välbefinnande i badrummet.

I en undersökning som gjordes av GfK på uppdrag av Geberit framkom att nordmännen är mycket angelägna om personlig hygien. 3 av 4 svarande säger att de är mycket angelägna om personlig hygien och att tillfoga personer som är ganska oroade över detsamma är 97 procent av det norska folket.

Samtidigt säger 70 procent att de inte känner sig rena efter ett toalettbesök, och så mycket som 40 procent upplever då och då problem med fläckar i underkläderna.

- Att vara ett land som ligger i framkant av den tekniska utvecklingen och har en så stark fokus på wellness - särskilt i badrummet, det är verkligen lite överraskande att vi norrmän släpande och att det för närvarande så få som använder sig av senaste tekniken inom VVS, som AquaClean duschtoaletter, säger Bjørg Owren, VD för Ifi. nr.

Landsforskjeller

HVAC-tillverkaren Geberit är marknadsledande i Norge och har representerat 41 länder i en bra översikt över landets vanor. Ojämlikheten i användningen av duschtoalett, det vill säga en toalett med inbyggd duschfunktion, är särskilt intressant.

- Mellan 70 och 80 procent av Japanerna har faktiskt dusch toalett hemma, jämfört med 4 procent av norrmännen, säger Bjørn Arve Sømhovd, man direktör Geberit Norge..

Enligt Sømhovd men det finns ett växande intresse för produkter, och det är då ofta åter turister som Vinster toalett med inbyggd dusch funktion som varsamt rengör både män och kvinnor efter toalettbesök.

- Vi får många telefoner från människor som har semester i Asien och måste bara ha det här hemmet! När du har försökt, är det snabbt att bli knuten, tänker han.

Vatten är en viktig del av vår dagliga personliga hygien och med toalett med duschfunktion kan du rengöra dig med vatten efter varje toalettbesök. Geberit AquaClean har en justerbar vattenstråle som rengör på ett skonsamt och bekvämt sätt med föruppvärmt vatten.

rum, finns även i Aquaclean intervall de ytterligare funktioner såsom roterande spolarm, dam dusch för intim hygien, pulserande massage dusch, varm luftblåsning, fjärrkontroll och minnesfunktion. Produkten är tillgänglig som ett komplett toalettsystem och toalettstolsmodul.Den senare kan monteras på de flesta vanliga badrum där det är möjligt att dra ström.

Duschhuvudet rengörs smidigt och bekvämt.

ADVERT

Mest populära