All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Badrumsinredning - så att du gör rätt val

Ett nytt badrum är högt på många människors önskelistor, men det är tillrådligt att tänka noggrant innan man hanterar uppgiften.

Även om det är frestande att gå efter det du tycker är den vackraste just nu kan det vara en idé att sätta trender åt sidan och tänka på lång sikt.

Undvik Trends

- Det konstiga med Trends är att det som verkligen finns inne är snart där ute. Och eftersom man inte bara kan renovera ditt badrum varje dag, kan det vara klokt att investera i en enkelhet som grund, säger Johan Körner som är designer på INR.

Han anser att du bör fokusera på att följa trenderna genom tillbehören du väljer i badrummet.

- Kommer du hoppa på en dagslända trend, är det mycket lättare att till exempel hjälpa till med några trevliga frottéhåndlklær sätter en mysig fåtölj klädd i en fashionabel tyg eller hänga upp en ståtlig kristallkrona. När trenden skiner efter ett års tid kan du helt enkelt anpassa badrummet till nästa modeappel, säger han.

Välj kvalitet

Och bara för att badrummet är ett rum som du inte ständigt förnya, bör du tänka på kvalitet och hållbarhet när du väljer badrumsinredning.

Läs också:

8 idéer för drömbadet

Drömmer du om ett nytt och gott bad? Vi har hittat en inspirerande val för dig, oavsett om du gillar färgen fräsch inredning eller minimalistisk badrum ...

inredning bör naturligtvis hålla norsk standard och helst vara Svanenmärkta. Dessutom bör du undersöka om det är möjligt att köpa för enskilda delar om något skulle bryta sig. Kan du till exempel ersätta fronten om katten försökte använda skåpet som ett lera rack?

Tänk hela

Det finns många element som passar ihop när badrummet är inrett. Badrumsmöblerna är bara en av dem.

Strax från HTH är ett exempel på en enkel och tidlös badrumsinredning som kan få en ny karaktär med hjälp av tillbehören. Foto: HTH

Porslin, till exempel toalett och handfat, kan tyckas enkelt, men det kommer också i olika stilar. Detsamma gäller armatur, duschkabiner, belysning och mindre installationer som handdukstorkar. L. Allt detta bör beaktas vid inredning.

Läs mer i artikeln När varje detalj detaljer.

Läs också:

Smarta badrum för små badrum

Små badrum kan vara en utmaning när det gäller inredning. Vi ger dig tips om hur du enkelt kan ta emot vad du behöver.

- Undvik att montera ett inredning som består av duschlösning, handdukstork, mixer, hyllor, knoppar, toalettpapperhållare etc. med olika designuttryck. De kan vara bra individuellt, men blandningen riskerar bara att bli rörig och osammanhängande. Betting på en omfattande inredning med en konsekvent utförd design i stället rekommenderar designers på INR.

Vit är mer än vitt

Du bör också tänka på färger och nyanser. Vit är inte bara vit, till exempel. Du har varma vita toner och kalla vita toner. Om porslin, kakel och inredning har olika vita, kan det fungera bra, men du kan också riskera att de inte går ihop i en helhet.

Kom ihåg att ljuset har mycket att säga för färgåtergivning. Om möjligt, be att ta med hemprover så att du kan utvärdera de olika elementen mot varandra och i det ljus de ska ses i.

ADVERT

Mest populära