All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Grundläggande korrekt!

I källaren och på loftet runt om i landet finns gammal färg som väntar på att användas. Tidigare var det vanligt att använda färgrester som priming, idag rekommenderas det starkt att inte. Modern färg har datumstämpling så det tar inte länge efter att det öppnats. Detta gäller särskilt vattenbaserad färg, det är som mjölk, en fräsch produkt. Nu är det rekommenderat att använda speciella färger för grunts.

Heftgrunning

Stiftelsen utgör grunden för slutresultatet. För att få bästa möjliga slutresultat måste du använda råvaror av hög kvalitet. En stapelstiftelse är dyrare bara av den anledningen. Så varför är det så mycket bättre med en ordentlig grund?

Eftersom!

Anledningen ligger i jordningens namn. Med en jordningsbeläggning är färgen bättre fäst vid substratet. Stiftelsen är matt och ger en porös yta som topparna tränger in. Du kan ha målat på en jämn yta och kände att färgen har fläckat bort. Där har du anledningen. En annan fördel med att använda en häftstift är att färgen drar jämnt och undviker sköldar i toppen.

Så då är det kanske ingen tvekan? Och kom ihåg att om du vill slipa obehandlade paneler måste du först ha en målad färg. Det torkar direkt, så det tar inte längre.

Lycka till och kom ihåg att slutresultatet beror på det grundläggande arbetet.

(Källa: Trond Riise, Nordsjön)

ADVERT

Mest populära