All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Grundkurs i grillning

Ska jag välja grillar eller briketter?

Detta är det alternativ du har om du inte är ägare till en gasgrill. Skillnaden mellan grillar och grillar är att briketter brinner längre medan kol ofta har bättre effekt. Kol / briketter måste dock vara torra. Att ha hållits på en fuktig plats är en dålig utgångspunkt för en lyckad grill.

Vad sägs om Vätska ?

Spraya vätskan på bunen / briketterna och låt den rita i ca. 10 minuter innan du slår på grillen. Applicera omedelbart tändvätska till flammor. Då kan flaskan explodera i dina händer och orsaka svåra brännskador.

När lägger jag maten på grillen?

För att få en lyckad grillmåltid måste grillen vara varm innan du börjar. Gasgrill är varm efter ca. 5 minuter medan grillning med kol / briketter tar lite längre tid (15-20 minuter) för att bli het. Du kan se att grillen är varm nog genom att titta på kol / briketter. Dessa bör täckas med vitaska, då är grillen tillräckligt varm.

Vad ska jag göra med grillgrill ?

Grillen ska rengöras för tidigare matupplevelser på grillen. En stålborste är effektiv före rengöring med vatten och tvål. Det finns många speciella borstar för rengöring av grillen. Grillen kan borstar med olja, så att maten inte brinner. Detta gör det enklast att använda en lång borstgrill. Eller du kan borsta grillen med olja för att förhindra att den brinner!

Vilket kött är bäst?

Kött som ska grillas måste vara ömt eftersom grillens tillagningstid är kort. Kött kött som en bok och hög rygg behöver längre matlagningstid för att bli öm och vill därför inte grillas. Fläskfilé, ytterfilé, linse, sylt, kotletter och fläskkött är ömt kött och är mycket lämpliga för grillning.

Skulle det finnas flammor i grillen?

När kött eller annan mat grillas, kommer köttjuicer och smälta fetter att droppa på bunen / briketterna. Detta kan ge extra livslängd till grillen genom att flamma upp det. Placera köttet åt sidan så att det inte brinner. Låt fettet brinna upp och flammorna stängs av och fortsätt sedan grilla. Släck inte flammorna med vatten eftersom när vattnet har avdunstats börjar fettet att brinna igen.

Hur använder jag griddle?

Det är inte så trevligt att sitta för att komponera din egen måltid i ett bra företag där det inte finns något slut på att prata ämnen. Vi rekommenderar att du lägger grillpinnar på menyn när du vill att dina gäster ska ha en riktigt bra grillkväll. Du kan också hitta tips för vad som passar för grillspiror. När det gäller grillspjut, har några av oss metallgrillar för hela flickans säng, då finns det grillspjut i skogen.Trespyd får dig in i välskötta livsmedelsbutiker och borde stanna i vatten en stund innan du får spjutet. Då förhindrar du att spjuten tänder grillen!

Är det värt att använda marinade?

Du kanske vill marinera lite av köttet i förväg. Marinader ger smak åt köttet och kan också ge köttet. Dessutom ökar hållbarheten med några dagar. En marinade bör alltid innehålla olja, kryddor och en sur vätska som citron eller vinäger. Men kom ihåg, INTE salt i marinader eftersom detta drar ut köttets juicyness!

ADVERT

Mest populära