All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Kjellerstue ingen källare kontakt

Före var hela källaren en stor butik utan fönster. Nu har vardagsrummet krympt till 5 kvm, medan resten har blivit ett härligt vardagsrum där barnen 3, 8 och 11 kan frigöra sig. Järnbädden kan klara sig obegränsad hoppning, och golvet är robust nog för någon form av lek. Men det finns också ett rum som ser fram emot ögonen, med alla sina färger och olika ytor.

Olika material

Ett vanligt val på källarväggar är rupanel. Paret hade dock lite tid för permanent behandling med kvist och flera färgbeläggningar som krävdes av panelen. Valet faller därför på MDF-plattor formade som pärlpanel, färdigmålad i äggvit färg. De kunde få plattorna bredare, men var tvungna att välja 60 cm bredder för att få dem ner i källaren trappan.

Sivs inredningsfilosofi är att varje rum har något trevligt att titta på. Här består däcken av två tapeter-klädda väggar, i samma mönster, men olika färgkombinationer. Den ljust turkos tapet med guld är den första som möts när du går in. Denna tapet följer trappan tre våningar upp. På grundväggen i källarrummet möter vi tapetet igen, i färgerna grå och silver, som en spännande bakgrund för järnbädden. Golvet är ekbräda, vilket är svarthårigt och senare rivit av leverantören för ett grovt utseende. Det finns mycket att bära på förhand på denna våning, vilket är bra att gå barfota, oljebehandlad och överhettad.

Smart Solutions

För att ytterligare minska kännarens känsla blev fönstren gjorda så stora som möjligt. Det grävdes på utsidan och gjorde ljuslådor och öppningar i väggarna så stora som tegelväggarna kunde tåla. Att det finns dubbla fönster och inga flip-flops gör sina egna. Men för att få dem att se ännu större ut än de är, placerades en tallrik under, och listorna på sidorna sänktes på vardera sidan av den. Gardinen är monterad helt upp till taket, en bit ovanför fönstren.

Källaren har en bra takhöjd på 250 cm. Men panelplattorna är bara 240 cm långa. Problemet löstes genom att man satt upp en extra hög footer. Listorna är Sivs patent. De är gjorda av släta formateringsbrädor, en bred och smal som monteras.

Som belysning skulle downlights vara bra, men med en komplett gipstak skulle det vara mycket dyrt. Det var nödvändigt att hitta något annat som gav en liknande effekt. Valet föll på fyra svarta taklampor som monterades i befintliga lampor, som tidigare användes för lysrör.

Återvinningsmöbler

Att göra en källare var ett stort ekonomiskt övertag för familjen. Pengarna låg i golv och fönster, så möblerna skulle kosta så lite som möjligt. Silverfallet och bordet är nya. Möblerna är gjorda i Indien och ger mycket utrymme för rummets exotiska stil. Resten är saker som familjen hade tidigare eller hittat, men fick ett nytt utseende med färg.De gamla stolar fiskas upp av en behållare, spegel finns i en återvinningsstation. Då var det i ett tall. Sängen är från IKEA och kostar 500 kronor. Tillsammans med en gammal kudde var en oförstörbar, intim och hoppa säng. Alla kuddar sys av tygrester. Den gamla TV: n har fått ett nytt liv på en Macka från IKEA.

Den svarta kabinett var en del av en gammal gustavianska matsal och tidigare ljusgul ...

Patinerad garderob för vinterkläder

direkt under trappan det fanns en nisch, som passar perfekt in i en dubbel garderob där vinterkläder skulle kunna räddas. Luckor gjordes av MDF, som fick en utanför med grova paneler för att efterlikna rustika gamla ladugårdsdörrar. Panelen målades matt aqua (S 2020 B50G) och översållad med lampsvart lasurolje appliceras med en trasa. I fyllningarna satte gråskärmens vinylband upp för fin kontrast. Gångjärnen är vanliga "ladugårdar" som köpts i hårdvaruaffären.

"Jag vill ha vissa delar av rummet är det lätt att ändra, som bakgrundsbild väggarna De kostar lite men är effektiv.."

- Siv Munkberg Burn

ADVERT

Mest populära