All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Barnens rum: Lätt att förnya

Text: Kari Gjertrud Dølgaard

När barn inte trivs i rummet, det orsakar de läxor, leksaker och vänner utspridda i hela huset och sedan vrida det till föräldrarna. Senare inser det att det beror på att rummet inte var välkomnande eller praktiskt.

Kom och kolla mitt rum!

Adele Kløve är inredningsarkitekt MNIL, och rekommenderar den klassiska grundmur som kommer att vara den färgglada motsvarigheten till de andra väggarna. Väggen kan också fördelaktigt inredas och lätt förnyas. En tapetremsa, målade randar, collage, väggklistermärken; Det är bara fantasin som sätter gränser. Kuddar och gardiner är nya med några meter väv. Det kostar dig en pensel att förvandla gamla möbler till nya och fräscha handen genom att måla dem. Tresenger kan målas och en rammadrass gör att du enkelt kan ändra funktionerna.

Brand Manager, Jotun, Ingerid Husebye Karstensen rekommendera en titt på inspiration bilderna på din blogg och en färg som gör att rummet kan målas på dagen och fortfarande användas nästa natt.

Rosa och ljusblå är

- Välj antingen djupare, dammiga toner, eller låta lugnande pastellfärger är handen i rummet, råder stylist Tina Leqvamb Steensen.

Men barnrummet kan också hållas i könsneutrale färger som ger större möjligheter att utvecklas.

Har du en jämn golvyta, kan ett paradis av solidt tejpband vara en rolig touch, eller varför inte en "körväg"?

Charmig återanvändning som växer med barnet

Har du småbarn, kanske har de inte så mycket tankar om vad de vill ha, men de gillar att ha saker på anpassad höjd. De har det i barnkammaren. Speciellt utformade barnmöbler är dyra och snabbt blir för små. På loppis hittar du gamla små pickupar som vanligtvis är gjorda av fasta material. Ett lågt blomstabord kan vara rätt för en treåring som vill dra, måla eller bygga Lego. En fotpall blir en pall. Senare kan bordet vara ett sängbord eller ett lampbord vid sängen eller i en bäddsoffa, medan burken kan användas för stapling av tidskrifter och böcker.

Gör en gammal hylla, det kan användas för att rymma favoritleksaker för små, och flyttade senare uppåt på väggen och uppgraderas bokhylla eller toalett hylla. En gammal spegel kommer att vara helt ny med nymålad ram, för vilken en av oss har inte "gjort upp" hemligt framför spegeln i korridoren?

Snygg och tydlig

När barnen är små är en byrå eller skåp komplicerad att använda. Montera skenor på väggen som du kan fästa kurvor och garderob på så lär de sig snabbare för att bli självständiga. När de blir större kan garderoben enkelt utökas och anpassas, och när de blir tonåringar kan du gömma allt bakom skjutdörrarna.

Tonåringens fett

Det finns fortfarande några år för tonåren att flytta, men sovrummet har blivit lite barnsligt; Låt dem bestämma färger och låt dem måla det själv med bra råd och hjälp vid förberedelser. Gör en liten partition mellan säng och soffa, lämna sängen orörd av smutsiga byxor, tuggummi och potatischips. Om det blir för mörkt bakom partitionen, hitta ett gammalt fönster för partitionen, då hålls ljuset också och det blir coolt.

ADVERT

Mest populära