All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Balkong eller trädgård?

Läs mer om vinter på DinSide Housing:
  1. De smarta balkongväxter
  2. En ny vår för trädgårdsmöbler
  3. Magnificent balkonger
  4. Trädgårdsmöbler
  5. Nästan 80 procent av norrmännen på bostadsjakt söker bostäder med balkong eller veranda, medan endast 66,9 procent verkar ha en trädgård eller en trädgård. Gemensamma områden är viktiga, enligt en undersökning som utfördes på uppdrag av webbplatsen Tinde. nr.
  6. Bara tio procent bryr sig inte om hemmet hade balkong, medan 16 procent inte trodde att tillgång till trädgården eller gemensamma utrymmen var viktigt.

- Resultaten i undersökningen speglar utvecklingen inom byggbranschen. Nya lägenheter är nu nästan alltid byggda med balkong. Det är nästan troligt att nordmännen värdesätter integritet. En liten balkong ger högre än stora gemensamma områden eller till och med privata trädgårdar, säger Svein Andreassen, VD för Tinde.

Så vi är vanedjur, inte trend troll - som man skulle kunna skulle kunna tro med den explosiva tillväxten av bostads blad, med trädgård berättelser och storslagna förutsägelser som

år

vi kommer att leva våra liv för öppen trädgård scenen, ta med vardagsrummet ut och njut av lite frisk luft.

Drömmen är ett litet utomhusutrymme på sommaren. Foto: Ikea Foto: IKEA mer

Balkong ökar fastighetsvärde Hus med balkonger eller uteplatser har generellt högre begärt pris än de med gemensamma utrymmen eller trädgårdar. - Vi utför ingen statistik på balkongen priserna direkt, men det uppenbarligen har ett mervärde effekten av bostad, säger Øyvind Tandberg, chef för Association of Real Estate.

Det betyder högre priser, både för dem som köper och de som säljer.

Men det spelar ingen roll om balkongen vänder sig. "En solig balkong mot ett fritt område är naturligtvis mer värdefullt än en som ser ut mot en mörk bakgård, säger Tandberg.

Balkong eller trädgård?

Vad skulle du föredra? (Closed)

balkong / (50%) 256

Garden (48%) 250

Den gemensamma områden / park (2%) 10

Avstvemningen styrs inte och reflekterar endast läsarens egna yttranden.

Han uppskattar det "normala priset" på en väl belägen balkong till någonstans mellan 100 och 150 000 kronor. - Men det är som balkonger, som allt annat, tillägger Tandberg: Plats, plats, plats är det som påverkar priset mest.

viktigare för kvinnor

- Vissa associerar nog trädgård med viss försiktighet och arbete, och därför föredrar en balkong eller uteplats som behöver mycket mindre underhåll och inte kräver att du använder din fritid för att ordna i trädgården, säger Andreassen.

Det är inte konstigt att kvinnor föredrar balkonger? 82, 2 procent av de frågade kvinnorna ville ha en balkong eller veranda, mot 65, 9 procent av männen.

- Kvinnor drömmer om raster från vardagen där de kan koppla av i badkaret eller på en privat plats, som på en balkong. För sin del tenderar män ofta att sluta göra något aktivt. Därför är drömmen om en privat balkong inte lika viktig för kvinnor som kvinnor, säger Trendforsker och socialantropolog Gunn Helen Øye på prognoscentret.

Du behöver inte många kvadratmeter för att skapa ett trevligt uteutrymme. Men kvadratmeterpriset utomhus är långt högre än inomhus!

Foto: Ikea

Foto: IKEA Visa mer

Källa: Pressbyrå
ADVERT

Mest populära