All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gård

Tillbaka till rötterna av DLW

Efter över 80 år som en av de ledande golvtillverkare i Europa, med fast tyska tillverknings kunskap och nya ägare, säger DLW välutrustade för framtiden. Varumärket DLW var på 1920-talet till följd av en sammanslagning av fem tyska linoleumfabriker, och fortfarande är linoleum en av pelarna i bolaget.

Idag koncentreras produktionen till en linoleumfabrik och en för vinyl, vilket gör både LVT och homogen lane. Företagets logotyp ser modernt ut - trots att det skapades 1935 av tysk formgivare, typograf och målare Willi Baumeister. Linoleum har inte heller varit ute av mode sedan dess och produktutveckling i företaget pågår.

Ny produkt

DLW lanserar nu en ny produkt som kombinerar linoleum och designergolv för Naturecore: Luxury Linoleum Tiles.

- Vi lanserar nu en helt ny produkt som vi vill vara ensam på marknaden. Det är LLT, Luxury Linoleum Tiles, och är under varumärket DLW Naturecore, säger Erling Poulsen, försäljningschef för Skandinavien och stationerade i Danmark.

Produkten består av linoleum, appliceras direkt digitalt tryck ned i linoleumskikt och ett polyuretanytan med strukturen som hjälper tregulvsutseendet. Golvet är av arkstorlek, 120 mm x 20 mm och 10 mm tjockt.

- De första 18 mönsterna spelar på träträ och golvet är mycket slitstarkt och slitstarkt. Det tåler vatten och tål även utskriftstryck bra. Produkten är lämplig för hälso- och bostadsvårdssegmentet. Vi ser att allt fler planformat finns på marknaden, säger Poulsen.

Naturecore är ett miljövänligt golv som består av naturliga ingredienser. Kärnan är linoleum, som består av linolja, tremel, harts och kalksten som sätts ihop utan lösningsmedel, PVC och andra skadliga ämnen.

Turbulent Tid

Naturecore är ett bra golvval för hälso- och vårdhem.

De senaste nio månaderna har varit turbulenta. I mitten av december förra året meddelade det amerikanska golvbolaget Armstrong att de dra sig tillbaka från den europeiska verksamheten. Företaget DLW, Armstrong köpte 1998, lades ut till försäljning, och när det ekonomiska stödet från USA upphörde att DLW genom en insolvensperiode och efterföljande rekonstruktion.

Under våren och början på sommaren föll de sista styckena på plats och det nederländska holdingbolaget Fields Group ägde ägandet till DLW den 19 juni. Det är första gången Fields investerar i golvindustrin, men företaget har lång erfarenhet av att ta över företag i kris och sedan bygga om dem. Ägarna deltar aktivt i företagen och äger rum i ledningen bredvid de tidigare medlemmarna.

- Det finns inte så många stora aktörer inom golvindustrin i Europa, och det är tydligt att turbulensen kring Armstrong har skapat en hel del prat och gett upphov till ryktesspridning.Men vi har också upplevt bra stöd från lojala kunder, arkitekter och partners under dessa månader, säger Erling Poulsen.

- Vi står för våra garantier och leveranser, försäkrar han.

Stort framtidsförtroende

Den norska försäljningsorganisationen arbetar på projektmarknaden för skolor, sjukhus, bostäder och daghem.

Armstrong har också varit 17 år i gruppen, företaget har varit mest känt under DLW-namnet i Norge, och produkterna har alltid varit under DLW-flaggan.

- Det gör omkopplaren tillbaka till DLW-namnet relativt enkelt här, säger han.

Den norska försäljningsorganisationen arbetar på projektmarknaden för skolor, sjukhus, bostäder och daghem. Säljkåren, med två anställda och ett nätverk av agenter, behandlar arkitekter, byggare och fastighetschefer över hela landet. Armstrong är fortfarande en partner och kommer att vara agent för DLWs produkter på den amerikanska marknaden. I Europa kommer DLW fortfarande sälja några av Armstrongs produkter, såsom kvarts vinyl.

"Vi ser fram emot framtiden", säger Erling Poulsen.

Med innovativa linoleumprodukter på vägen till marknaden är DLW nu optimistisk över framtiden.

ADVERT

Mest populära