All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Tillbaka till tegelstenen

- Vi använde märke, barbell och hammare - du heter det! , säger Grete Irtun, som till och med har huggit in i tegelstenen i sin lägenhet. Hon berättar om mycket damm och mycket damm, men det är verkligen värt ansträngningen när allt är klart.

En tegelvägg kan ge ditt hem karaktär och personlighet. Med något verkligt arbete kan du få den vackra tegelstenen som är dold i många väggar runt om i landet. Även om det kan vara tungt är det inte särskilt svårt. Och motivationen för det tuffa resultatet kommer troligen att hjälpa dig ett bra sätt?

Hammer och mejsel

Det är inte att dölja att borttagning av skiktet över tegelstenen är ett tröttsamt jobb. Det kräver tålamod och drivkraft, men är långt ifrån prohibitivt. Lämpliga verktyg att använda kan vara hammare och mejsel. Ta bara det goda gammaldags sättet tills du når klippan.

- Det är arbete, damm och smuts - rätt fysiskt arbete kan Trond Riise, målare på Akzo Nobel, berätta.

Men han betonar också att det inte är svårt att få ett bra resultat, så de flesta med lite nytt liv kommer att kunna hantera det.

Impregner

Efter att du har tagit bort de finjusterade detaljerna på utsidan, lämnar du väggen i tegel. Det är därför viktigt att inte glömma att behandla detta efteråt. Plattar först ytorna, använd sedan en tegelimpregnering för att damma substratet. Underlåtenhet att göra detta kommer att orsaka att väggen släpper ut damm efteråt vilket är mycket skadligt för inomhusklimatet.

Trond Riise rekommenderar att du använder produkten Sandtex V Murpregnation utspädd 1: 9 med vatten. Använd en bred borste eller en duschspray (sprutspruta) för att applicera blandningen. Denna behandling bör göras 2-3 gånger "våt-i-våt".

Damm

Stopp under arbetsprocessen är svår att undvika. Därför är det viktigt att du vidtar dina försiktighetsåtgärder. Tjockt filt eller skivor ska läggas på golvet innan du skär ner, för att säkerställa att golvet inte skadas under arbetet. Dessutom bör intilliggande rum stängas och täckas.

Efter avslutad behandling, luta dig tillbaka och koppla av och njut av den vackra väggen du har huggat ut, utan att tänka på underhåll under en lång tid framöver.

ADVERT

Mest populära