All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Babyolja och bakpulver fixar patchar

Vare sig det handlar om spis, kylskåp eller spisfläkt, är rostfritt stål blir en allt vanligare syn i norska hem, och de flesta av dem väljer nu apparater för köket i detta material. Ankomsten av den grova och industriell stil i norska inredning har tillräckligt mycket att svara för när det gäller populariteten av rostfritt stål, men som ni vet används ofta i storkök och restauranger och kaféer.

Men - som någon som har ytor i rostfritt stål hem tillräckligt är smärtsamt medvetna om - det bör inte ta mycket för fingeravtryck, sitter smuts och fettfläckar. Och tyvärr dessa är oftast tydligt. Och när det kommer till diskbänken och diskbänken kan tvålrester, hårt vatten och spill bidrar till stålytor ser lerig och smutsig. Men frukta inte; Det finns nämligen en enkel, snabb och super billiga trick som fastställande av fläckar på 1-2-3:

Baby Oil får rostfritt stål för att lysa

Det är starkt debatt om vad som är det bästa sättet att polera bort fläckar från rostfritt stål . För där någon har en knapp på sina egna specialprodukter för rengöring och polering, det finns också många som hävdar att arbetet kan göras enklare och framför allt billigare med god gammaldags olja, oavsett om de satsar på olivolja, eller göra som webbplatsen den Kitchener föreslå och försöka babyolja.

- För det första kan det löna sig att ta bort smuts och damm från ytan med en fuktig trasa eller rengöringsmedel kan eller måste använda, förklarar hemsidan.

- Så polerar dig över med en trasa indränkt i babyolja. Smetar och bom; fläckar och ränder är borta.

TIPS: Låt det vara igen ett tunt skikt av olja, eftersom detta kommer att skydda mot andra fläckar och fingeravtryck sitter.

billig lösning: Du behöver inte dyra specialfonder. Babyolja också gör jobbet. Foto: Foto: Trine Jensen

Hur

Har du hört talas om denna super agent?

Det kräver inte stora satsningar för att prova detta trick på stålytor din. Vad du behöver:

1. Baby Oil - detta kan hittas både på apotek och livsmedelsbutik. Många har redan en flaska i badrummet garderoben om du bara leta efter.

2. Gummihandskar

3. En mjuk ren trasa för att gnugga oljan utanför med.

Börja med att sprida oljan utanför rengöringsduken, förklarar platsen eHow. Gnid oljan väl och se till att hela ytan är täckt.

Rub så av all överflödig olja med en pappershandduk eller pappershandduk. Fortsätta att gnida i en cirkulär rörelse till det rostfria stålet har återfått lyster tillbaka.

vinäger och alkohol

På webbplatsen för Assda, Australian Stainless Steel Development Association, en har också goda råd om rengöring av rostfritt stål.

- Att hålla rostfria ytorna rena och blanka är inte så svårt och sällan kräver dyra specialprodukter, förklarar hemsidan.

- Ofta har det du behöver i din garderob eller en byggnad hemma.

1. Rengör regelbundet

Rostfritt stål ser bäst om det är regelbundet ren genom att tvätta med tvål och vatten. Kom ihåg att torka över efteråt. Detta säkerställer att inga streck eller märken kvar. Att helt enkelt torka med en fuktig trasa är inte lika effektivt som det ofta snarare gå med sin smutsiga bortom ytan. Regelbunden rengöring gör också svåra fläckar inte får en chans att sitta ner.

Får du repor här, kämpar för att

2. Undvik salt och syra

Rostfritt stål kan missfärgas om du låter det komma i kontakt med dessa två.

3. Försök med Zalo

Fingeravtryck kan enkelt tas bort med lite Zalo eller annan milt rengöringsmedel. Tvätta med rent vatten och torka. Om du vill skydda mot fingeravtryck återkommer lika lätt, kanske du vill polera över med lite babyolja.

4. Vinäger controller bort krita märken

Kämpar med märken från hårt vatten i diskhon eller handfatet det lönar sig att försöka med lite ättika. Fukta en ren mjuk trasa med vanlig mat vinäger och gnugga över fläckarna försvinner.

Bakpulver metod

Också bakpulver - eller bakpulver - kan användas för att hålla det rostfria stålet ytorna skinande rena. Enligt hushåll och rengöring platsen Bright Nest fungerar innebär det perfekt när det gäller att polera diskbänken och diskbänken. Allt du behöver är 15 minuter.

Hur man gör

1. Ha tydliga diskmedel, maträtt, mjuk borste, svamp och bakpulver.

FRA skafferi: Det är nästan otroligt hur mycket du verkligen kan använda livsmedel. Foto: Foto: Trine Jensen

SPARA DISKMASKIN BENCH: bakpulver och en mjuk borste får fläckarna ifrån sink din bråttom. Foto: Foto: Trine Jensen

2. Kom ihåg att tvätta över både diskbänken och diskbänken först. Känn dig fri att använda ett tvättmedel, såsom Zalo. Doppa en mjuk svamp i rent vatten och tvätta alla ytor du planerar att polera med bakpulver blandning.

Dödlig inte rengöra

3. Rengöring av med mycket vatten.

4. Blanda bakpulver och vatten till en mosig konsistens. Gnugga blandningen in i ytan av sink och sink med hjälp av en borste. Kom ihåg att välja en mjuk borste, som inte kommer att lämna märken och repor på stålet.

5. Rengöring av med rikligt med varmt vatten och torkning med en torr, ren trasa.

6. Polera med en mjuk trasa indränkt i olivolja. Nu bör sjunka din vara blankare än någonsin.

Regelbunden rengöring är ett måste

Charlotte Sagvik på CityMaid Home Service AS i Oslo inser att många människor har blivit förälskad i rostfritt stål på både kylskåp och andra detaljer, men varnar för att det ska något att hålla dessa skinande rena vid alla tidpunkter .

- Det bästa man kan göra från dag ett är att hålla dessa regelbundet rent, förklarar Sagvik klicka bostäder.

- Gör det till en rutin att torka över med en fuktig trasa dagligen innan du torkar över med papper eller en torr trasa.Och var särskilt försiktig med att låta fettpålagringar gå för länge.

Tvätta hus med cola

Experten varnar också mot rengöring av ytor av stål med en trasa som inte är helt ren.

- Detta händer ofta om tyget inte är 100% ren är att det finns ränder, förklarar Sagvik.

- Eller om det finns en plats, om du drar fläcken utåt, och när man gör det bara svårare för sig själva.

För att lägga till ett skyddshandtag rekommenderar Sagvik att använda en olja avsedd för stål.

- Detta kan köpas från återförsäljare som säljer kylskåp och liknande i stål. Jag skulle också rekommendera att använda andra oljor än rekommenderade av återförsäljare.

Applicera oljan på helt rena ytor, var noga med att följa mönstret i stålet.

- Lämna inte så mycket fett på ytan, varnar Sagvik.

- Detta kommer inte bara att se bra ut, men det kommer också att locka damm.

Läs också:

Du kan få inspiration till din heminredning

Så lätt du skapar en köksträdgård på terrassen

Hur industriell kök

DO du har detta problem: När du är inte ensam. Men slappna av, det kräver inte blod, svett eller tårar för att få fläckarna borta. Foto: Foto: Björn Inge Karlsen HM Foto

10 förslag för en finare rätter

ADVERT

Mest populära