All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Undan med svarta ringar på köksbänken

Fuktig konserverad mat är den stora mardrömmen i köksdisken. För att låta lådorna ska kunna ligga på en träbänk kan du vara säker på att den sätter ett spår.

Kemisk reaktions

OBS: - Undvik spill, pannor och våt konserver på köksbänken, säger Audun Klauseie vid Alanor. (Foto: Alanor) "> OBS: - Undvik spill, pannor och våt konserver på köksbänken, säger Audun Klauseie vid Alanor (Foto: Alanor)..

- Det stämmer En fuktig tenn på köksbänk kommer att utlösa en kemisk reaktion som gör plattan är missfärgad. det kommer att finnas en svart ring på virket där lådan har sagts Audun Klauseie i Alanor.

brinna på

värmepannor är inte heller lämpligt att ställa in rätt på träbänk

-.... Wood tål inte hög värme pannor måste därför stå vid spisen eller på en trivet sätter du pannor rakt på bänken kan vara brännmärken är det bara bänkskivor av sten som tål hög värme, säger Klauseie.

blekmedel trä

Om vi ​​skulle vara så ofördelaktigt och färgning eller missfärgning på bänken, det finns flera lösningar.

"Liberon blekmedel" från Alanor är en blekmedel timmer. det används för att eliminera eller ljusare fläckar på trä. Eftersom användningen av vatten inte är nödvändigt för att undvika att träfibrerna förstörs. Produkten innehåller oxalsyra och bör användas med skyddsutrustning.

Spraya ringen

En annan effektiv lösning är WOCAs Spot Remover. Det är speciellt utformat för att ta bort fläckar från fett, rött vin, blod, kaffe och te. Om du har varit så otur och märkbar för våt metall, prova "Wocas Flexilizer". Det tar bort svarta fläckar orsakade av tanniner och vattenreaktion i träet. Sprayen kan användas på obehandlade, tvålbehandlade, oljiga eller odlade inomhusytor.

Den olja som smörjer

- Hur ofta behöver du olja bänken beror på hur mycket du använder det, säger Pål Nyhus på WOCA Norge.

Han tycker att vi ska droppa en droppe vatten på köksdisken. Om vattendroppen pearar, är plattan väl oljad. Om det å andra sidan strömmar utåt, borde vi applicera en oljekula.

LÄS OCKSÅ: Ta dropptestet nu!

LUBRIES GOOD: En oljad bänkskiva säkerställer att träet inte absorberar fukt. (Foto: Kristian Owren / ifi Com.) "> Olja den Ett oljat bänkskiva säkerställer att träet inte absorberar fukt. (Foto:. Kristian Owren / ifi Com)

Enkelt underhåll < 999> - är bänken helt nytt, kan du borsta lite med en fin blockera en sliten bänk kräver grövre puts slipningen görs för att "ruggig" porerna så att oljan blir lättare, förklarar han

Sätt som bänk i... Med så mycket olja som möjligt. Använd pensel, svamp eller trasa. Vänta 15 minuter.Torka bort överflödig olja. Gör detsamma igen.

ADVERT

Mest populära