All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Torka bort med alla färgskikt!

Alla gamla färgskikt avlägsnas och den gamla panelen blir ny.

En byggnadsställning förenklar jobbet. Du får bra arbetshöjd och går på svåra ställen.

Genom att testa olika färgavlägsningsmedel kan du ta reda på vem som fungerar bäst på ytan. De två vänstra är för oljemålningar, varav den ena är försenad och den sista för akrylfärger.

Efter en dag i fuktigt väder. Använd en skrubb och se hur många färgskikt som lossnar. Färgavlägsningsmedlet för akrylfärger, till höger, kan inte ta bort zinkvitfärgen.

Här valdes det fördröjda medlet. De övre färgskikten lossnade för snabbt på vänstra provet, vilket kan innebära att medlet glider av väggen innan det har gått igenom alla färgskikt.

Innan appliceringen förseglas runt fönster, dörrar och luftventiler. Använd tjock plast och häftapparat.

Medlet appliceras i tjocka lager av färgspray topp och botten. Arbetet går lätt med byggnadsställningar.

Det är viktigt att skydda huden, ögonen och kläderna. Täck så mycket du kan och använd en mask framför näsan och munnen.

På låga väggar, använd en stege vid applicering av kemikalierna. Appliceringen sker med en färgspray, och färgmästaren går över flera gånger och förtorkar.

Hela huset är täckt med STS. Nu är det på väg att jobba över natten.

Dagen efter: Spola bort den med varmt vatten vid högt tryck. Första behandlingen.

Det måste finnas två behandlingar innan all färg försvunnit.

Spolning sker ovanifrån och under när oljemåli tas bort. När du tar bort akrylfärg, arbeta motsatsen, från botten uppåt.

Träet ser mörkt ut när färgen försvinner. När den torkar blir den ljus.

Träet torkas och är klart för slipning, priming och målning.

Vid användning av alkaliska färgavlägsnare måste träet neutraliseras före målning. Använd ättiksyra blandad med vatten. Testa att träet är neutralt, spray på lite fenolptalein.

Om det finns en röd-rosa färg i panelen neutraliseras inte ytan tillräckligt bra. Då kan oljefärgen orsaka torka / härdning. Upprepa behandlingen.

ADVERT

Mest populära