All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Bort bra, som hemma

Paret Judith och Robert-Jan såg genast potentialen när de köpte 30-talshus för några år sedan. Men trots sin charm, måste huset ersättas av totalrenovering - både väggar, golv och tak.

Avslutade färger

För att skapa en enhetlig atmosfär i hela huset, berörda husägare att färgen skulle fungera som en varm bakgrund. De många speciella föremålen var tvungna att få den uppmärksamhet de förtjänade och behövde inte kämpa med de andra färgerna på inredningen. Valet faller därför på modern färg från Pure & Original på väggarna i alla rum. Den stora delen av rummen mottog den fullmålade Classico-färgen, vilket ger ett helt dödligt utseende. En annan typ av färg från samma tillverkare, Fresco, med sin speciella betong utseende, användes som en spännande kryddor olika platser i huset.

I linje med höstens viktigaste inredningsutveckling hålls färgskalan tunn och relativt mörk. Det finns inte en enda vit vägg i hela hemmet, men det övergripande intrycket är inte mörkt och dyster av den anledningen. Bra belysning, ljusa tak och lätta möbler gör ändå rummen verkar öppna och ljusa och som ett bra ställe att bo. Huvudrummen är målade med färgen River Silt - en användbar färg som passar mestadels.

Golv med vikt

Även om hela huset är nyrenoverat, ville inte Judith och Robert-Jan att huset skulle fungera igen. Därför valdes ett kraftfullt golv av behandlad ek som ger den vikt som krävs för att skapa en illusion av ett gammalt golv.

I sovrummet på vinden var inte den gamla golvet i så dåligt skick, så att där lösningen var att måla den ursprungliga golvet ljusa. Detta rum inspirerades av Mexiko och Thailand, och Robert-Jan blev van vid sitt eget liv när han gjorde den spännande sängen av ek.

ADVERT

Mest populära