All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Prisbelönta trähus

Den nya skolan blev klar strax före jul förra året och det har varit en framåtblickande och funktionella skolbyggnader.

Ny Søreide skola är ett flexibelt område skola för att rymma 600 elever från 1 till 7 steg i tre huvuddelar, fogområdet mellan varje del. Förutom en mångsidig hall och definierade baser för olika klasser innehåller byggnaden ett kök, bibliotek, verkstad, musik och designrum.

Skolan är byggd i en passivhusstandard.

Framför allt finns det öppna, luftiga interiörer med betydande dagsljus. Ytor är utvalda för att arbeta i en utsatt miljö där många aktiva barn flyttar in och ut hela dagen. Både vinyl och linoleum har använts, huvudsakligen på golv, men även på väggar i våtrum.

Både skola och sal byggd med passiv standard och en kompakt konstruktion av tre plan med sal delvis under marknivå. Värmeefterfrågan är huvudsakligen täckt av värmepump och solvärme från solfångare.

Även vid huvudentrén möts vi av ett stort auditorium som framträder som en naturlig knutpunkt för skolan och kan användas för stora möten, filmprojektion och liknande.

Strategisk användning av färger ger skolan olika sektioner sin egen identitet.

De olika färgerna finns kvar på olika delar av rummet.

Även radiatorerna har rätt färg.

Arkitekterna har varit angelägna om att skapa ljusa, mysiga och öppna lokaler.

skrymslen och vrår och små nischer bidrar till att ge interiören en behaglig känsla - inte riktigt vad vi förknippar med skolstämpel.

Klassrum är ljusa, luftiga och praktiskt inredda.

Byggnadskrav för universell design följs noggrant.

Det finns taktila drag i hela den nya skolbyggnaden.

Man kan enkelt bli imponerad av hur praktiskt och öppet Søreide skolans inre är: idealiska lösningar för lärare, studenter och städpersonal.

Tankeväckande placering av fönster, som inkluderar takfönster i kombination med strategiskt placerade konstgjorda ljuskällor, skapar en bra effekt.

Stegen i auditoriet är klädda med träplattor i trä, ofta kallat ett industriblad.

I toaletterna sträckes golvbeläggningen på bakväggen så att den verkar nästan som en grundmur.

Trä är ett levande material, och det tas hänsyn till att skolan kan leva - i bokstavlig mening.

ADVERT

Mest populära