All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Undvika synliga övergångar genom tapetsering

Det är lyckligtvis ett relativt enkelt jobb att se till att skillnaden mellan gamla tapeter och målade väggen inte syns genom nya tapeter. Är den gamla tapeten så fullständigt och utan struktur, det är alla här bara för att jämna ut övergången mellan tapeter och målad vägg. Detta är ett enkelt jobb, så länge du har en gnista tillgänglig.

- Svaret är helt enkelt att man måste få väggen helt enkelt. Du gör detta genom att använda en bred stålspackel och gnistra i övergången mellan den gamla tapeten och målad vägg. Så borsta bara med en fin sandpapper för att få en perfekt jämn yta. Som en del inte kommer att vara synlig när tapetsering över, berättar Erik Torp med tapeter leverantör våningar.

15 till 20 centimeter

- Du bör sparkle övergång i 15-20 centimeter bredd. Då måste man oroa sig för ojämn övergång, komplettera Roar Aune på Fantasy Inredning.

Ett tips är att glittra i tre omgångar. Börja med en smal regioner över hela övergången, innan du sätter på en lite bredare, och slutligen ett ännu bredare. På så sätt smälter ytan gradvis ut. Du behöver inte borsta mellan skikten, men tar de torra bredsparkelen putsade innan nästa, så att du får bort eventuella ojämnheter / stötar.

Primer i botten färg

Efter övergången glättas och poleras enkelt grunt.

- Hela väggen bör primas i bakgrundsfärg nya tapeter som ska inrättas. Detta undviker stress och du inte har färgen på väggen eller den gamla tapeten blir synlig om det skulle finnas några små luckor vid skarvarna när du installerar nya tapeter. Primers säkerställer också bättre vidhäftning av limmet, säger Erik Torp.

ADVERT

Mest populära