All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Undvik dessa förluster vid val av väggfärg

Har du som många andra beslutat att äntligen ändra färgen på de vitmålade väggarna? Det är inte så läskigt som många tror, ​​men det finns några vanliga misstag som du borde försöka undvika:

1. Skynda dig

Har du sett en färg som du gillar, till exempel i en inredningstidning eller på grannens vägg, är det frestande att springa till närmaste färgbutiker och köpa mer liter färg. Men kom ihåg att färgen inte kommer att se ut på samma sätt med dig. Hitta därför fler färgprover och ta din tid.

2. Glöm golvet och andra inredningar.

Ta alltid hand om golvet när du väljer en väggfärg.

Glöm inte att väggen är en del av en större helhet. Det passar resten av elementen i rummet. Var särskilt uppmärksam på golvet. Det är en stor yta och du bör välja en väggfärg som passar golvets ljud och ljud. Golvet kommer också att påverka utseendet på väggfärgen. Testa alltid färgen på golvet. Också överväga möbler och andra möbler.

3. Måla inte streckprover

Alltid måla streck så att du kan se hur färgen kommer att se ut på väggen - och till golvet.

Kom ihåg att måla beläggningar innan du köper färg. Då undviker du överraskningar när färgen kommer upp på väggen. Det kommer att se ganska annorlunda ut på den stora väggen än på det lilla färgprovet. Gärna måla en stor tallrik som du kan flytta runt så att du ser färgen i olika delar av rummet. Placera den längs golvet bredvid fönstret och vid den öppna dörren in i grannrummet. Då ser du hur det påverkas av omgivningen.

Lämna dörren i badrummet när du testar väggfärgen.

4. Ignorera strukturen och graden av glans

Ytstrukturen och färgens färg påverkar hur färgen kommer att uppfattas. Testa därför färgen på en yta som mest liknar väggytan. Försök också att måla streck i den glans du vill ha på väggen. Liknande färg med olika glans kan se helt annorlunda ut.

5. Studera färgen i bara ett ljus

Färger påverkas till stor del av ljus. Håll därför färgtestet på väggen i minst en dag och se hur det ändras med dagsljus, kvällsljus och lamplampa.

Dagsbelysning, kvällsljus och lampljus ger helt olika uppfattningar om färg. Testa därför i olika ljusförhållanden.

ADVERT

Mest populära