All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Undvik stöld av snögubben

Om du är en av köpare av en snöskoter, kan det vara en bra idé att korsa klipparen innan den första snön faller. Men du bör också tänka på hur man skyddar din snöförare.

Säsongstvätt av snögubbar

Det har visat sig att snöskotrar har varit populära föremål bland några tjuvar under vintermånaderna.

- Vi ser från våra egna siffror att garagestöld är väldigt säsongsbetonad. På sommaren blir cyklar, dyra verktyg och gasgrillar stulna, och på vintern kommer snöblåsaren att försvinna ", säger vice informationsdirektör Emma Elisabeth Vennesland i If Skadeforsikring till Aftenposten i sommar.

Uteslutet, men inget emot det?

Tidigare i år var en man från Vennesla belastad med 48 inbrott och stöld. Av dessa var alla fjorton snöskoter. Men på andra håll i landet försvinner snöskoter på vintern.

Det första kommandot är att hålla snöskotern under skydd. Placera den i garaget eller i verktygslåda så att den inte är synlig för tillfälliga förare när den inte används.

Läs också:

Snabba snöskoter

Snöskoter är snabb och effektiv för att ta bort stora mängder snö. Det är inte mycket roligare att använda snöskotrar när snön ska tas bort ...

Kom ihåg att låsa: A Låt många inte garantera garaget genom att låsa det när det inte används. Om du vill förhindra att snögubben blir stulen, bör du se till att det är bättre. Foto: Colourbox

Men det är långt ifrån bara snöskoter som syns på gården som tas. Många försvinner bara från bås och garage.

- Maskinen lagrades bakom trappan, täcktes och huset ligger 40-50 meter från vägen, berättade för en man som blev rånad av snögubben förra året.

Lås både garage och fräsmaskin

Därför bör du överväga hur du skyddar snöblåsaren ännu bättre när du är i garaget eller förvaringsutrymmet. Garaget bör vara låst när det inte används och fönstren måste stängas.

Det gör det inte bara svårare för tjuvar att komma till snöskotern, men det kan också få konsekvenser om de fortfarande lyckats bli av med det fräschare. Om garaget inte är låst när friteraren försvinner, riskerar du att försäkringsbolaget kommer att avbryta kompensationen.

Läs också:

Snöskoter gör sjön lättare

Med en snöskoter kan snö och snö snabbt och effektivt rensas. Men enstaka transporter är stora investeringar. Om plånboken är slack kan lösningen vara ...

Hänglås: Kedja och hänglås kan göra det ännu svårare för tjuvarna. Foto: Colourbox

Men professionella och pålitliga tjuvar slutar inte alltid låsa. Ett extra säkerhetskrav kan därför vara att säkra snöblåsaren med till exempel ett hänglås.Har du en plats i garaget som du kan låsa den till? Om inte, bör du tänka på hur man åtgärdar det.

Vänta inte

Högsäsongen för stöld av snögubbar kommer först nära jultiden. Vänta inte tills dess.

Använd nu tiden för att utvärdera säkerheten i garaget eller boothen och ta dina försiktighetsåtgärder för att förhindra att du blir en av snöskotrarna på vintern.

ADVERT

Mest populära