All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

För att förhindra råttor och möss i huset

både möss och råttor är vanliga skadedjur i Norge. Det viktigaste att göra är att förhindra möjligheten att möss och råttor ska kunna ta sig in i huset under hösten.

- Om man är till att göra fäst äldre byggnader måste först undersöka var några svaga punkter och öppningar finns, säger Arne Nese, teknikchef på Rentokil Skadedyrkontoll i Norge byggogbevar. nr.

Exempel på svaga punkter är:

 • Under pläteringen
 • Hörn Fodral
 • Hål i byggnaden kroppen av kabelgenomföringar
 • Träd med överhäng av grenar av taket
 • Ventiler
 • källaren fönster

Fit möss bandet < 999> Varken möss eller råttor behöver stora sprickor att lura in.

En ung hus mus kan pressa genom spalterna av 7 mm, medan en ung råtta kan få genom gap av 12 mm.

Läs även:

Dölj värmepumpen

Bygg ett enda plywoodhus och göm det fula utanför värmepumpen.

- Särskilda bandage som är fastsatta under dressing är bra säkring. Med hjälp av musen banden är god ventilation bakom beklädnaden säkrade, säger Arne Nese på.

Akta av mus pesten

 • Det är viktigt att inte locka möss och råttor med tillgänglig mat - där så är möjligt, bör man förvara mat i slutna plast- eller metallbehållare.

Rats är utmärkta klättrare och kan följa vattnet eller avloppsrör i hela huset, öppningarna för rören är tillräckligt stor.

Rengör regelbundet under spisen, kylskåp och skåp.

Kom också ihåg att goda rutiner för rengöring, förvaring och bortskaffande är viktiga förebyggande åtgärder för att minska möjligheterna till indragnings möss.

Läs också:

Bad lukt - så att du undviker

Bad lukt i köket och badrummet är obekväm, men i de flesta fall den enskilde att ta itu med. Här är några tips som hjälper dig att undvika de flesta ubehagel ...

Tecken på möss eller råttor

skrapljud

 • i väggar, tak eller under golvet. Låter från möss och råttor som rör sig runt. Extrements och musikaliska kartor.
 • Råttor lämnar mörka, cylindriska excrements av 10 till 17 mm. Mouse lämnar små, mörka spillning särskilt längs väggar eller på platser med mycket musåtgärder - till exempel i skafferiet eller underskåp. Lukt
 • - Möss och råttor lämnar en stark ammoniaklukt kommer särskilt kjennbar för slutna platser såsom inuti ett bänkskåp Övre framtänder med distinkt buckla - hus mus. Foto: Magne Fleet / Wikipedia

Skador

 • - råttor och möss har tänder som växer kontinuerligt och gnagare för att hålla dem skarpa och tandtillväxt nedan. De kan göra stora skador genom att gnugga på varor och elinstallationer. Nest
 • möss och råttor bygger ofta bon i avskilda platser.Resten innehåller ofta svampar och vanliga kullar av råttmuttrar. I trädgårdar gräver råttorna i komposthöjder eller under skjul. Om du är osäker på om du har att göra med möss eller råttor, ta reda på att du använder potatismjöl och smör:

Lägg en smidig margarin på ett kartong och sprut potatismjöl runt. På biten kan du lätt se om det finns prat om mus eller råttor. Muständer är små, men råttorna har 3 mm brett tänder. Storleken på fotspåren i potatismjölken kan också ge svar på om det är möss eller råttor.

Bryta råttorna med den här metoden

 • För att bekämpa dem

Mus kämpar med fällor och gift.

 • Lägg till giftet så att det inte äventyrar barn eller andra djur.
 • Block med gift är lätt att slå på en liten lista som kan sättas in i krypet. Eller skjut lista över gift i en bit av ett plaströr.
 • Använd alltid engångshandskar vid hantering av gift och sopor.
 • Det rekommenderas att installera en musfälla innanför. Foto: Colourbox

Läs också:

Hur man vinner Halloween

Dekorationstips för dig som vill knäcka i grannarna på Halloween.

Undvik gift inomhus

Om du har ett slutet hus med nät, kommer musen inte ut och dör i möbler eller i golv eller vägg. Musikalisk ger en otäck lukt som kan sitta ett tag. Gift bör placeras i depåer runt huset utomhus, helst i rör eller lämpliga lådor.

Därför är fällor att föredra inomhus.

Köp kraftfulla fällor, helst de som är avsedda för råttor, du kommer säkert att döda musen och inte bara skada den.

 • Placera lederna längs väggar eller där de är troliga att röra sig.
 • Trodde du att ost var lämplig som bete? Ost är olämplig eftersom det torkar snabbt och inte luktar frestande under lång tid.

Något som passar dig är: choklad, russin, bacon eller jordnötssmör.

Råtta skadedjurskontroll

Det är i allmänhet mycket svårare att bli av med råttor än möss, och råttor gör mer skada.

Om du har haft råttor på ditt besök, kontakta ett

certifierat skadedjurföretag. Enligt webbplatsen www. tillåta kläder farligt. Nej, myndigheterna är på väg att införa nya krav på råttor, och enligt de nya kraven får endast certifierade skadedjur fånga råttor.

Källa: Byggnader, abs skadedjurskontroll, Rentokil

Vi vill ge dig mer smarta tips - Registrera dig för vårt nyhetsbrev

ADVERT

Mest populära