All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Undvika papperslös jämfört

En betydande del av klagomålen rådets konsumenten får kommer hantverkstjänster och i de flesta fall är det en fråga som det inte finns något skriftligt avtal mellan parterna. Sådana tvister är både tidskrävande och kostsamma och orsakar mycket obehag och sömnlösa nätter. Har du ett kontrakt som beskriver vilken typ av engagemang processen urval material och konsumtion, tidsram och datum för avveckling, kunde oenighet lösas mycket lättare.

Kontrakt - gynna båda parter

MLF är organisationen för målning och tapetserfirmaer i detta land och chef för MLF betonar Geir Atle Mjelde att inga kontrakt är så små att de inte kan orsaka konflikter: <999 > - Ofta arrangerar parterna förhållandet mellan hantverkaren och ett skriftligt erbjudande som endast innehåller en prisuppskattning avseende arbetstid och materialförbrukning. Ännu värre, när sådana avtal bara är beroende av muntlig överenskommelse kring uppdraget. Parterna kommer alltid bättre att betjänas genom att formalisera dessa villkor, förklarar Mjeldheim.

- Inklusive ansvar för hälsa, säkerhet och miljö. För branschens rykte är det verkligen ett mål att minska antalet klagomål. Det finns god tillgång till gratis kontraktsformer och det finns ingen anledning till varför de inte kommer att användas. Muntliga avtal är nästan en inbjudan till rädsla och buggar. Det finns inget offentligt krav på användandet av skriftliga avtal, men de gör livet enklare för både hantverkaren och konsumenten, betonar Mjeldheim.

Black Work

- Det finns gott om villiga målare som arbetar på dagens marknad. Inte minst finns det nästan obegränsad tillgång till utländska hantverkare som erbjuder rimlig assistans både i målningsarbeten, tapetsering, murverk, kakel, tak och så vidare. En stor del av dessa representerar företag som är registrerade i Norge och levererar helt tillfredsställande arbete, men också dessa spelare använder sällsynta kontrakt när de sluter avtal, säger Mjeldheim.

Många traditionella norska hantverksföretag har dock egna garantisystem som garanterar dig bättre när det gäller fordringar.

- Alla vet att det också finns en stor & rdquo; svart marknad & rdquo; där ute fortsätter Mjeldheim, "det här är en brottslig aktivitet, som nu är mycket svårare. Nya och strängare regler i området kommer förhoppningsvis att förbättra situationen. Köparen av svarta tjänster kommer nu att kunna vara medansvarig bland annat för att undvika skatter och avgifter när man betalar mer än 10 000 kronor kontant. Som kund kan du känna dig trygg vid inlämning av ett formellt kontrakt där uppdrag och avveckling noggrant beskrivs.

Ansvarsfriskrivning

Du bör också veta att det finns något som heter & rdquo; frarådningsansvar & rdquo; . Det kan finnas situationer där hantverkaren inte gör vad du ber om. Det kan vara projektet som sådan, det sätt du vill ha jobbet gjort - eller materialvalet. Som en skicklig professionell har han ett ansvar för att skydda dig & rdquo; mot dig själv & rdquo; .

Om hantverket inte varnar dig för uppenbara fel, kommer han att hållas ansvarig för fel eller brister i ett anställningsförhållande. Om du som kund insisterar på att få arbetet som du önskar, mot expertens råd, kan det lösas på två sätt: Endera är det föremål för detta i kontraktet - eller i allvarligare fall som experten förklarar sitt uppdrag som han inte tror är professionellt ljud.

Ömsesidigt förtroende

Målmästare Jens-Erik Solberg är verkställande direktör för Maling & Dekor AS på Fetsund. Företaget grundades 2003 och består av totalt fyra män.

- Av våra kunder är cirka 70 procent vad jag skulle kalla professionella kunder - resten är privata kunder. Solberg fortsätter. - Vi försöker få bättre utnyttjande av kontrakt, men idag är det bara en blygsam del av jobbet. Vi gör för pro-marknaden där vi skriver ett kontrakt och för detaljhandeln är det nästan aldrig. Detta beror på det faktum att de flesta av våra uppdrag kommer från personer vi känner till - eller vi rekommenderas av människor vi känner oss väl. På så sätt kommer det att finnas någon form av kvalitetssäkring av kundbasen och vi har aldrig varit uppe i några allvarliga problem.

Varför så sällsynt kontrakt?

- Vi är målare och det är målningen vi tjänar pengar, så kontorsarbetet kommer på andra plats. Vi anser att det är tidskrävande att skicka ut fakturor och betala räkningar, så kontraktskrivning är under prioritet. Vi ser fortfarande att detta är något vi bör ta itu med och få en mer konsekvent övning, hävdar Solberg.

- Enstaka privata kunder kan vara skeptiska om de får ett alltför stort kontrakt på bordet. Många är skeptiska till kontraktsmässiga texter och är rädda för att bli lurade. Trots det tror jag att både hantverkare och kunder blir mer nöjda om konsekvent användning av kontrakt är konsekvent. På dagens marknad finns det gott om färgtjänster som säljs utan någon form av pappersarbete - även utan faktura - och det vore bäst för båda parter att bli av med sådan praxis. Därför uppmuntrar jag köpare av hantverkstjänster att begära ett kontrakt nästa gång de har gjort något, träffar Solberg.

ADVERT

Mest populära