All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gård

Undvik mekanisk belastning

Om golvet är i ett område där det är naturligt att hålla dina skor på, se till att det finns tillräckligt med skakningar och mattor som kan fälla smuts och grus.

Utseendet och säkerhet

Foto: Höganäs

Pebbles och en annan som fäster sig under dina skor är ett hot mot en fin trägolv oavsett hur det behandlas. Ett grovt galler vid ingången säkerställer att skorna släpper ut några av de smutsiga. En speciell madrass i textil eller plastmaterial inom detta uppmanar besökare att torka av skor. Inte bara stenar och smuts utan även vatten avlägsnas och i mindre utsträckning går in i golven. Den mest akuta är dock säkerheten. Ett vått golv kommer att vara så glatt att besökare kan glida och falla. Målat och målade golv brukar vara mjukare än oljerade golv.

Rent

lackerade, målade och oljade trägolv måste rengöras regelbundet för att förhindra smuts från att fastna. Rengöringsfrekvensen beror på användningen av golvet, men i högtrafikerade kontorsytor ska golvet rengöras flera gånger i veckan.

Torka efter tvättning

Rengöringen kan utföras med den torra reningsmetod, mopp, vakuum och sög med fuktig trasa / mopp. Slösa inte vattnet. Vattnet får aldrig ligga och självtorka på trägolvet. Till skillnad från ett målade golv tvättas ett oljat golv med tvål. Fettet i tvålen skyddar mot utlakning av träet. En oljauppdatering kan också läggas till vattnet i den dagliga rengöringen istället för att använda tvål.

Syntetiska detergenter

Efter viss användning kan det vara nödvändigt att använda grova rengöringsmedel. Då är det också nödvändigt att olja golvet igen. Med tvål på ett målade golv kommer det med tiden att bli smutsigt eftersom tvålen lämnar ett golv på golvet. Flera leverantörer har syntetiska tvättmedel som kan användas på målade trägolv.

Vissa droppar Zalo

Foto: ifi. nej

Ett lackerat trägolv är inte igensatt och vatten är fienden. Därför får golvet aldrig blötläggas eftersom vatten sönder sprickor och kan orsaka att golvet sväller. Använd inte salmiakk och grön tvål på målade golv. Vissa droppar Zalo eller golvrensarens tvättmedel kan användas. Målade golv rengörs vanligtvis som målade golv. Följ alltid rengöringsanvisningarna som följer golvet eller specificeras av färgleverantören.

ADVERT

Mest populära