All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Undvik Kökslock

Om du vill borsta upp eller bygga ett nytt kök finns det några steg som du kan följa med. Interiörarkitekt MNIL Bernt A. Pedersen, har renoverat flera kök och varit rådgivare för otaliga andra. Här är köksdelarna som han oftast upplever:

Bänkskivor. Kom ihåg att de som inte är specialtillverkade har en standardlängd, ofta en maximal längd på 240 cm. Justera tallrikarna så att du inte får fogen i en lång sträcka.

Kokpunkt. Placera inte ugnen i ett hörn. Jag har upplevt att ånga ur ugnen på sidorna ledde till missfärgning på garderoben bredvid kaminen.

Vatten kranar. Vattenöl är lite herken. Jag har sett kranar som svänger 360 grader, det vill säga det stoppar inte när det vrider sig mot sidan. Kolla här när du köper en mixer / kran, det ska vara en kran som stannar exakt.

Handtag. Du öppnar skåpdörren, och du kommer inte få den helt. Sedan har du förmodligen valt stora, långa handtag som går vilse när du öppnar dörren. Tänk på storlek och plats för att undvika detta.

Mätning. Om du anpassar spishäll och / eller sjunka, är det särskilt viktigt med rätt mål, särskilt om du skär dig. Ja, det är väldigt tråkigt om hålet blir för stort.

Aspirator . Jag har sett huven på huven som hänger för lågt över köket, det är inte bra att få kanten i mitten av fleece. Tänk på både höjd och placering över kaminen när den är installerad.

Blödning . Sist men inte minst. Kom alltid ihåg att ventilera i kylskåp när det är byggt eller i en nisch. Om inte, kan kompressorn bli för varm och motorn kommer att röka.

FJÄRR: Se till att fläkten är korrekt placerad i förhållande till funktionen och brandstandarden, dvs 75 centimeter över pannans yta. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

Gör jobbet enklare

COOL: Om du gillar djupa lådor kan du även använda dem istället för kylskåp. Bland annat är Norpool och Ikea kylskåp. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

Låt köksredskap, oljor och kryddor stå. Då finns saker där när du behöver dem. Ett magnetiskt knivblock är en bra touch nära matlagningsutrymmet, liksom verktyg i djupa lådor. Men använd inte bestick direkt över besticket. Otroligt om du behöver cheesecake medan du använder dårar, är en avtagbar skjuv bekvämare.

Glasdörrar på skåp passar bäst i rena zoner, de flesta vet hur glas- eller stålplattor ser ut med stekfits. Många föredrar att ha diskmaskinen till höger om diskbänken och utan hinder mellan kaminen och diskmaskinen.

Ett trancherbord är en möbel som sträcker ut kökets arbetsplatser. Utmärkt som trattar, och du part kan det till exempel rullas ut i vardagsrummet med välkomstdrinkar placeras på en vit duk och levande ljus.

Se lampan i köket

ÖPPEN: Spice och köksredskap är på språng, då är de lätt tillgängliga när du behöver dem. Foto: PHOTO: Sandra Aslaksen

Placera bänkbelysningen framför locket så att hela bänkytan lyser. Om lamporna placeras helt mot väggen kommer de att kunna blandas in i rummet. Obehagligt, speciellt om du har tydliga ytor, som kakel eller glas.

PÅ SKINNER. Om du behöver avtagbart ljus är det trevligt att ha ljuspunkter på elnätet. Foto: FOTO Espen Grønli

Många ställen pendeln över bordet är för hög så att endast den övre delen av huvudet illustreras i tillägg till belysningsöppningen. Det kan inte upprepas ofta, mellan 55 och 70 cm från bordsskivan är en idealisk skyttelösning.

Har du en mobil köksö eller behöver avtagbart ljus, är det trevligt att få lamporna på spåren.

Skapa luft runt dig

Kontrollera att fläkten är korrekt placerad i förhållande till funktionen och brandstandarden, dvs 75 centimeter ovanför kokytan.

inköpslista. Måla en varelsefront eller ett fält på väggen med målad färg, du får den i flera färger. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

Hänger fläkten för låg, du kan enkelt sticka huvudet vid kanten. Dessutom är det härligt att ha utrymme när du tar bort locket på de upphöjda krukorna. Då undviker du kondensvatten som strömmar på bänken eftersom du inte kan vrida locket över potten.

DETALJ. Här kan smulorna dras ner, praktiska detaljer i vardagen. Foto: PHOTO: Yvonne Wilhelmsen

Känn huvudet mer än vanligt 50 till 60 centimeter så att rummet är mer luftigt. Om du har plats under taket, överväga två linjer med överkapacitet.

Är du förtjust i djupa lådor, kan du också använda dem istället för kylskåp. Bland annat är Norpool och Ikea kylskåp.

Kontrollpunkter på vägen:

  • Vad fungerade i det gamla och vad vill du ha annorlunda i det nya köket?
  • Välj dekor med avtagbara fronter så att du enkelt kan nå vattenutsläpp.
  • Välj skåp med justerbara hyllor, för att undvika för lite utrymme mellan hyllorna.
  • Lådorna och gångjärnen ska vara fasta, de får den hårdaste behandlingen.
  • Bör apparater byggas? Om du använder de "gamla", var försiktig innan du gör ny inredning.
  • Sätt in belysningspunkter och eluttag i början av processen.
  • Tänk på källsortering och ordna det här i eller nära köksdisken.
  • Ställ in budget innan du väljer lösningar!

Läs också

Dekorerad med mörka färger

IDE FÖR ARBETE. Många har läst och arbetar i köket. Du kan skapa en liknande själv. Träplattan läggs på bänkskivan och stöds av två bordben i ena änden. Svängbar arbetsbelysning på väggen, kök från Multiform. Foto: Foto: Mikkel Rahr Mortensen

Skärmade omgivning

Detta är samma kök

steg som förvandlas in i köket

Se våra inspirerande interiörbilder

ADVERT

Mest populära