All egendom: trädgård, kök, inredning >> Säkerhet

Undvika huset hacked

Paneler, tv-apparater, vattenkokare, kylskåp, kaffebryggare, larm, dörrar, lampor, tandborstar - det är nästan bara fantasin som begränsar vilka produkter som kan anslutas till nätet.

- Folk tänker inte på det, men vi är alltid anslutna online. Telefonen är förmodligen en bra nummer i hemmet, så kanske kommer TV: n. Men när nya produkter ansluts på nätet uppstår stora utmaningar, säger Finn Myrstad, Senior Vice President Digital Services i Consumer Council.

Han bygger på hacking och säkerhet, brist på gemensamma standarder och sekretesskonflikter som tre utmaningar som vi som konsumenter bör tänka på när de väljer produkter.

Hack vattenkokaren?

Att någon ska ta reda på den hackande diskmaskinen eller din kaffebryggare kan låta obehagligt, men är det ett verkligt hot? Har någon någon nytta av det? Myrstad i konsumentrådet drar ett fall från Finland där ett smart hus hackades och värmen stängdes av. Det har också varit fall där smart-tver har gjort video- och ljudinspelningar som har skickats till Korea. Det finns exempel på att ljud och video från babykameror har varit öppna online och att sådana produkter har hackats så att främlingar kan prata med barnen.

- Många av dessa cyberattacker runt om i världen kan potentiellt använda internetanslutna hemprodukter i sina angrepp mot andra, säger Myrstad.

Dessutom säger han att någon kan följa din livsstil och övervaka när du är hemma.

- De flesta inbrottstjuvar kommer också att kika in i fönstret innan de går in, och vi vill inte skrämma människor, men det är en bra idé att tänka på det, tror han.

Prata inte

En annan utmaning Myrstad påpekar att konsumenterna sitter med en massa produkter och system som inte talar ihop.

- Det finns olika standarder, och konsumenten sitter med en massa appar för olika produkter. Det är svårt för konsumenten att veta hur det kommer att fungera tillsammans, säger han och fortsätter:

- Dessutom riskerar du att spendera pengar på en produkt som inte finns på två år eftersom programvaran ändras eller företaget säljer eller går konkurs och tjänst försvinner.

Marte Opemo är kommunikationsrådgivare inom elektronikindustrin. Hon säger att nordmän ofta väljer att köpa nya elektriska produkter tidigt och att det har varit en utmaning för många att de olika produkterna inte pratar tillsammans. Men hon anser att detta blir betydligt bättre.

- Det har hänt mycket, och sakerna är inte längre så vridna. Det är dock lämpligt att på förhand kontrollera om olika produkter du väljer pratar tillsammans. Tänk igenom vilken typ av problem du vill lösa, och om du vill kunna styra produkten från en app, tipsar hon.

- Säkerhet är mycket viktigt, och det är lämpligt att välja lösningar från aktörer som är kända och som har varit på marknaden en stund.

Måste ha värde

Även om vi är bra på att döda oss på trender och hålla oss uppdaterade när det gäller elektronik köper vi inte någonting. Vi kör inte direkt till affären för en blomkruka med en elektrisk sensor som berättar när vi ska vattna.

- Det är otroligt roligt och trevligt där ute. Vi ser tydligt att nordmän vill ha det senaste och det nyaste, men det måste ha ett verktyg. Vi skojar inte någon gimmick längre, säger Ottemo inom elektronikindustrin.

Det är emellertid en trend att vi väljer produkter som kan anslutas online när vi köper nya. Speciellt de större sakerna, som apparater, vi gillar att kunna styra från smarttelefonen. Elektroniska dörrlås som ger möjlighet att bädda in andra via appen och som kan meddela när barnen kommer från skolan ser också i allt fler privata utrymmen.

- Det är de större, viktigaste sakerna som gäller här. Smart belysning är också i tid. På några år kommer många av våra tillgångar att vara online, säger Ottemo. "Dessutom har hittills varit en hel del enskilda produkter. Jag tror att vi kommer att se mer omfattande system och lösningar som är användbara för både samhället och konsumenterna. Kanske tvättmaskiner som börjar gå som elpriserna faller under en viss nivå? undrade hon.

Sekretess

Myrstad i konsumentrådet ser också att många nordmän omfamnar ny teknik snabbt, men att vi inte längre slänger oss in som att hoppa upp i absolut alla trender. Och med det galna antalet nya produkter som kommer online i år är det kanske lika bra.

- Det finns fortfarande många tvetydigheter i samband med integritet. Vad händer med alla dessa data? Lagras de och säljs? Det är viktigt att vi som konsumenter är vakna och krävande, säger han.

Ottemo gör tillverkarnas förmåga att övervaka dina rutiner som en utmaning, liksom att många produkter också har en kamera i den.

- Vi spenderar mycket data om oss själva för att göra våra liv enklare. Det kan säkert vara bekvämt i många fall, men det är fortfarande något vi borde tänka på. Det finns ingen tvekan om att dessa data är av stort värde för alla där ute, säger hon.

Många fördelar

Även om det finns många utmaningar i samband med vår ständigt växande anslutning, är det ingen tvekan om att tekniken också gör våra liv enklare på många sätt. Vi kan minska strömförbrukningen, lättare styra vem vi släpper in i vårt hus, lägg kaffet från sängen och vattna blommorna i trädgården även om vi är borta.

- Det finns många fördelar, och det är fantastiskt att vi använder tekniken. Som konsument bör du dock göra några undersökningar innan du handlar. Ställ frågor om säkerhet och integritet. Vad händer med ljus och bildinspelning? Har du en garanti för att produkten kommer att leva sin livscykel?Vidare är det viktigt att alltid uppdatera mjukvaran, ha lösenord på produkterna och kontakta leverantören när något går fel, påpekar avdelningschefen.

ADVERT

Mest populära