All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Undvik högtrycks misstag på terrassen

Många antar högtryckstvätt när terrassen ska vara rent i tron ​​att det är mer effektivt än en trädgårdsslang. Men det är främst tvättmedlet och mängden vatten som tar bort smuts, inte trycket. Felaktig användning av högtryckspyloner kan dock göra att uteplatsen blir kakel och kapad. De flesta färgtillverkare rekommenderar därför att använda terrassen scrub på att förlänga axeln för utomhusbruk rengöring, eftersom man får den mekaniska tvätt i kombination med tvättmedel och vattenflödet, utan risk för att skada träet.

Har du fortfarande använda en högtryckstvätt för rengöring när skivorna ska oljas, färgas eller underhåll tvättas, är det i detta fall viktigt att iaktta försiktighet. Vattentrycket måste skruvas ner, och man måste hålla munstycket lite bort från träet. Avståndet till substratet ska vara minst 30 cm, helst lite mer. Vid högtryckstvättar med tryck över 70 bar måste avståndet till substratet ökas ytterligare.

Ett alternativ kan vara att använda de extra terrasshanddukarna. Med det är trycket fördelat över två munstycken, och spolningen blir mer försiktig. Turbo munstycken ska inte användas på trä. Terra Washers kan också vara hårdhärdad mot smuts och trä, var därför försiktig när du arbetar.

ADVERT

Mest populära