All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Undvik farlig överhettning: Här är heta tips för korrekt träbränning!

Förutom att vi kan förvänta oss att den kalla kommer att fortsätta ett tag, enligt siffror från Meteorologisk institutt mars som hittills varit ovanligt kall runt Norges land. Oslo upplever den kallaste mars månad sedan 1987, måste Trondheim gå tillbaka till 1958 och mätningar från Bergen visar att det finns 49 år eftersom de hade en kallare mars månad. I Tromsø är det däremot 4 år sedan de upplevt liknande äktenskap.

- Många orsaka brand genom att värma kalla hus, lägenheter och bostadsrätter för att värma upp dem så fort som möjligt. Överhettning kan skada både eldstaden och skorstenen, och kan orsaka brand, säger ledaren för Heat Producers Association, Grethe Bachmann.

Nu kommer värmeproducenterna att ge råd om korrekt avfyring för att säkerställa en säker, effektiv och lämplig användning. Korrekt avfyring är inte bara viktigt för brandsäkerheten och den goda eldstaden. Det är också en förutsättning för miljömedveten uppvärmning.

Läs också:

Första digital inspelare för RiksTV

Grundig har lanserat den första verkligt spännande mottagare för marknätet, där man kan ta upp vanliga sändningar, och dessutom RiksTV ny hämtningen ...

- Det finns inget hokus pokus utan faktiskt lätt att skjuta på rätt sätt för att uppnå en miljövänlig, effektiv och säker bränsle, säger Grethe Bachmann.

Träet är viktigt för ett bra resultat. Var noga med att bära torr och väl.

Det är också viktigt med tillräckligt med luft. Ibland kan det vara nödvändigt att öppna ett fönster när eldstaden är tänd.

Använd värmeinstruktionerna. I de flesta eldstäder / ugnar som säljs följer en brandbekämpningsguide. Följ det!

Läs också:

Bästa stylistens bästa tips

Tips för hemstyling.

• Har du någon guide, kan vi generellt säga att det är viktigt att tillbringa en hel del genom att tända elden.

Använd briketter snarare än tidningspapper. Då blir det mindre aska i ugnen / eldstaden.

La glänt, kan ha tänd vent öppna tills den har tagit bra kille (ca 15-20 min). Detta resulterar i en hög temperatur i förbränningskammaren, vilket är viktigt för bästa möjliga användning av energin i träet. Med en sådan eld minimerar den också partikelutsläpp och mindre sot på glaset.

Ny eldstad!

Mer om korrekt avfyring finns på: // www. värmeproducenter. se / hotte_tips_03_opptenning. htm

Se också:

Ny generation Blu-ray-spelare

Oavsett om du funderar på att få din första Blu-ray-spelare, eller bara vill ersätta din gamla, kan vara dags nu! Höstens nya Blu-ray-modeller är ...

- Efter en lång och kall vinter med så mycket prat om energikris, är det viktigt att myndigheterna följer upp och hitta bra och genomförbara lösningar, säger Grethe Bachmann.

Värme Manufacturers' Association har nu utmanade miljöminister, olja och energiministern, Arbeiderpartiet, Centerpartiet och riksdagsgrupperna Socialistiska Vänsterpartiet att införa en skattereduktion för modern vedeldning redan i den reviderade nationella budgeten 2006.

- Vi vill att myndigheterna belöna hushåll som antar modernt vedbränning med skatteavdrag på 40% av köpeskillingen som de gör i Frankrike. Nya kaminar, tillverkade efter 1998, uppfyller världens strängaste miljökrav och minskar utsläppen med upp till 90%. Skattelättnader för ren, miljövänlig uppvärmning är den bästa lösningen för att hjälpa norska hem snabbt ur "power klämma" och lindra den nuvarande elnätet, förklarar hon vidare.

- med vedspis eller öppen spis inte behöver oroa sig för oljepriset på världsmarknaden eller nästa vinter är helt oförutsägbara elpriser. Vedeldning kommer alltid att vara billigt, lätt att använda, lätt att använda och inte minst mysigt! Med rätt avfyring ger det också 100% förtroende, avslutar hon.

ADVERT

Mest populära