All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Undvika dolukt sommar

->

Bostäder som lämnas tomma under en längre tid luktar inte bra, men du kan enkelt undvika avloppsvatten i badrummet. Den doftande lukten kommer från släckaren som inte tar emot fukt. Värmekablar i badrummen gör problemet större än tidigare.

Ofta borde du inte vara borta mer än några dagar innan det börjar luktas.

Lösningen är att placera ett flytande "lock" på vattnet i släckaren så att lukt inte läcker in i rummet.

- Häll lite matolja i ugnen så att den bildar en stift i vattennivån. Det är ett effektivt luktstopp, säger Terje Almås i Värme & Bad Tias Sanitær.

Ett annat alternativ är att köpa en flaska kornliknande vätska som förhindrar dålig lukt från dränering och dränering.

Skaderisk

Almås råder alla att snabbt och enkelt att ta en runda i huset innan ut på sommarlovet, också för att undvika vattenskador.

- Många är förmodligen lite tråkiga för att stänga stoppskruven till tvättmaskinen och diskmaskinen i det dagliga. Men gör det innan du lämnar. Trycket i slangarna är högt, och det kan vara stor skada på huset om läckage uppstår.

Sådana skador omfattas av försäkringen, men kan orsaka stora skador på hela byggnaden, eftersom det kan ta flera månader att reparera.

Siffror från försäkringsbranschen visar att förra året betalades 1, 5 miljoner i ersättning för frakturer i vattenledningar i bostäder och fritidshus.

att vattna trädgården

- För människor som bor i huset med huvudkranen, är det lätt att stänga denna semester. Men det passar inte alltid denna sommar, säger Almås.

Ofta borde grannar eller andra ta hand om huset och vattna blommorna. Andra har automatiska bevattningssystem i trädgården, så att huvudstoppkranen inte kan stängas.

Uppvärmning och badning har inte haft stora problem med sådana anläggningar. Vattenläckage här sker vanligen utanför hemmet. De stora problemen händer inomhus.

- Vi har många brådskande uppgift nu i sommarlovet, så det finns all anledning att tillbringa några minuter och ta runt byggnaden för att stänga kranarna. Kom också ihåg att stänga kranen till ett kylskåp med en vattenpump, säger Terje Almås.

Mer information:

Uppvärmning och badning

Stoppur

ADVERT

Mest populära