All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Undvika frysta överraskningar till våren

Vilken tråkig upplevelse det måste vara att när du har mest önskade att ventilera och sopa ut vintern och sitta ner för att njuta av livet, måste du reparera brustna rör, sifoner, avlopp eller vattentankar, frusna i bitar under vintern. Och lika svårt är det möjligt att veta att allt detta kunde ha undvikits, och med mycket enkelt grepp!

Det finns goda, lättillgängliga produkter på marknaden, som håller inklusive vattenlås, avlopp, rör, vattentankar och avlopp öppna. De är gjorda speciellt för platser som är känsliga för frost - som inte är i dagligt bruk eller står länge stängd under den kalla perioden - som stugor, husvagnar, husbilar och båtar. De är direkt i de utsatta områdena. Användningsmetoderna kan variera något, så det är viktigt att följa instruktionerna noggrant.

stoppar även lukter

inte bara håller frosten bort, de också stoppa dålig lukt, vilket tenderar att manifestera sig själv där vatten samlas och förblir stillastående.

- Lukten som vanligtvis förekommer i brandsläckare och vattendrag när den inte används är inte en bra upplevelse. Vår produkt Plumbo Antifreeze med luktstopp förångas inte. Det kommer dock att stå över fällan, vilket förhindrar lukt, säger Inger Strandgaard Løvaas på Krefting.

Ej giftig

Antifrost Nature, från Kemetyl.

Vid tillverkaren betonar Kemetyl fördelen av att ha en anti-frys produkt utan skadliga gifter.

- Anti Frost Naturen är en giftfri frostskyddsvätska, som därför kan användas säkert i områden i samband med bland annat dricksvatten, och som inte skadar miljön, säger Arild Från Holt på Kemetyl.

ADVERT

Mest populära