All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Undvika översvämningar efter helgerna

Det finns många saker att tänka på när du lämnar hemmet för en lång tid. Planterna måste sitta, tjuvarna måste hållas ut, vattenförsörjningen är stängd, posten omdirigeras. Men visste du att en av de saker du borde göra innan din semester är att rengöra avloppet?

Enligt vattenskador Office vid SINTEF är det att rengöra avloppet kanske en av de viktigaste förberedelser innan du lämnar på semester. Det är viktigt att du släcker den anslutna duschen eller duschkabinen ofta, inte att få tillräcklig vattenförsörjning för att vara självrengörande. Om du inte rengör släckaren innan du reser, kan det ha gått stramt när du får ditt huvud.

- Ta bort ej rengjorda markar gradvis med hår, smuts och fett. Speciellt i perioder utan vattenförsörjning kan denna fråga förstärka och täta delar av utloppet, säger Lars-Erik Fiskum vid Vattenskadorskontoret.

Kan bli dyrt

Att få detta avfall stå och härda i avloppet, du första dusch efter semestern blir lite fin nöje. Då riskerar du att den första duschen efter semestern orsakar minskat dränering från dusch och vatten utöver badgolvet vilket ökar risken för fuktpenetration i golvstrukturen. Detta kan snabbt bli en dyr affär - bara förra året norska försäkringsbolag betalade omkring 2,5 miljarder dollar på grund av vattenskador.

- Komforten är att det inte kostar något för att undvika en sådan obehaglig upplevelse. Om du städar din sömn innan du lämnar, är du skyddad mot översvämningar när du kommer hem, säger Fiskum.

För att vara på den säkra sidan ska avloppet rengöras en gång om året. Du spenderar inte mer än några minuter på jobbet, men det kan spara stora kostnader. Rengöring av avloppet kan vara lite otäckt uppgift, så använd en engångshandske som du kan kasta efter användning.

Läs också:

Undvik dyra vattenskador under semestern

Sommaren är högsäsongen för vattenskador, vilket är en av de värsta skadorna du kan få i ett hem. Några enkla steg kan spara enorma kostnader och ...

Du kan hitta mer råd om hur man kan förebygga vattenskador till kontoret hemsida.

ADVERT

Mest populära