All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Förhindra fallolyckor vid ingången

En smidig trappa eller ingången kan snabbt bli skrämmande. Man kan alltid strö, men det säkraste är att avlägsna isen.

salt och nackdelar

Vi vet alla att salt kan användas för att smälta is, inte minst när det gäller den nedsvärtas och kontroversiella vägsalt att kommunerna använder för att ta bort farliga is från vägarna. Saltet vi pratar om är natriumklorid och smälter is ner till 6-7 grader. Det är samma salt som vi använder i köket när vi lagar potatis eller strö på ägget. Men när leden kryper ner till minus 20 grader, är salt helt utan att det påverkar den läskiga isen, och man måste med mer effektiva medel om man vill undvika att gå fysiskt verkets med kofot och spade.

Effektiv issmältning

En isborttagningsmedel är ett bra alternativ. Kemethyl Issmelter är ett effektivt och snabbtverkande anti-ismedel. Produkten innehåller huvudsakligen kalciumklorid istället för natriumklorid, och är effektiv till minus 40 grader. Issmelteren är enligt tillverkaren fyra gånger mer effektiv än standard vägsalt, och förutom att bryta den tjockt lager av is kan också användas för att förhindra isbildning.

Eftersom Issmelteren har ett miljövänligt pH av 9, 5, är den typ till gräs, och inte riva de härdade betong, kakel, golvbeläggningar och mattor golv. Tvätta rent med bara vatten. Produkten levereras i ett praktiskt utbud av strömmar, och saltet är format som sfärer som behöver lätt in i isskiktet.

ADVERT

Mest populära