All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Undvika förorening av ljusa väggar

- Det är inte konstigt, det är smutsigt vatten, säger Per Lund Nielsen, målarmästare och teknikchef för Butinox Futura i Scanox.

Han säger att det är förorenande som spårar väggarna i huset genom smutsigt regnvatten. Nymålade ytor är sårbara innan färgen är botad och denna form av missfärgning ses på många ställen. Särskilt de hytter som är målade i ljusa färger, vit, grå eller gul är föremål för sådan missfärgning.

- Om man är korrekt otur och har en ljus färg som inte botas, kan du få en grå hus, säger han.

Dessa sköldar är nästan omöjliga att avlägsna med tvättning. Rådet är att se vädret så att färgen har tid att bota före nästa regndusch. Härdningstiden för de individuella färgerna som anges på färgbehållaren och säkerhetsdatablad finns online.

Huruvida det finns skillnad mellan färgtyper? Han tror akrylfärger, dvs färger som förtunnas med vatten i stället för olja, som härdas verkar vara mest motståndskraftiga mot föroreningar.

Salt och sand

längs stranden är också utsatta för salt och sand när vinden är som värst. Swallowsoppa trivs också bra på lätta väggar och skador utseende.

- Alla som älskar sin hydda att ta sitt bästa hela sommaren, bör du göra det till en rutin att tvätta väggarna om inte varje år, så åtminstone vartannat år, sade han.

Samma sak gäller räcken och insatser. Många människor är förvånad över hur "nymålade" de sköter mycket tvål och vatten.

Om du märker lös färg i tvättrundan, gör något åt ​​det. -Fram med reparationsfärgen! rådgör målningsexperten som själv är en stugaägare.

- Om du tar det lilla reparationsarbetet direkt kommer du att förhindra att du får ett stort jobb senare. Först är allt som lossas skrotat. Om färgen lossnar i blått trä, måste det jordas innan målningen appliceras. På detta sätt stugan ser snyggt och trevligt ut och färgen kommer att stanna länge, säger han.

Här är hälften av väggen tvättad. Skillnaden talar för sig själv: en liten tvål och vatten som är väggen som nya och sommaren kan avnjutas.

ADVERT

Mest populära