All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Undvika konflikter genom arv kabin

Frågan om arv kan göra att även den mest konspirerade familjen kommer ihop. Om det också är en semesterfastighet som ska delas mellan barnen är risken för konflikter hög.

- Vad jag alltid säger till människor när de kommer till mig och ber om råd om att överföra en stuga eller stuga till två eller flera barn är det inte. Se om du hittar en lösning där ett av barnen kan ta över, säger Gunnar Svendsen.

affektionsvärde

Han har varit juridisk rådgivare för medlemmar i den norska Cabin Föreningen för år och kan berätta att arvet av kabinen är ofta en svår fråga för familjer.

- Det kan vara lättare att uppnå om föräldrarna har också bostäder eller andra tillgångar som ska fördelas mellan barnen, men ofta kan det vara bra sentimentala värden kopplade till ett fritids egendom eller ett barndomshem, säger Svendsen.

Kommer det att vara: En lycklig familj samlades i stugan, men skulle det bli om barnen tog över stugan?

Kime konflikt

Det gör föräldrar har ofta svårt att tilldela fritid egendom endast till ett av barnen, men väljer att låta en övergripande syskon tar över stugan.

- Har du barn, har du ofta svärbarn som också har åsikter. Till slut har man också barnbarn, och snart det finns en hel scouter som har rätt att använda kabinen, och så börjar konflikter, varnar Svendsen.

Läs också:

Smoke detektorsdag

1. December är rökdetektorns dag. Det är ingen tillfällighet

Sameie avtal krävs

I händelse av en sådan Svendsen att man är ledsen och förbereder bra erbjudanden från början.

- Om det inte finns något annat sätt att lösa det än att överföra stugan till två eller flera barn, rekommenderar jag att du skriver ett korrekt fackligt avtal. Var noga med att få hjälp med att utforma affären, eftersom det är så svåra saker att du ska söka hjälp från någon som har gjort sådana saker för ett tag.

Arvepakt

Vissa väljer att överföra stugan till barnen när de känner att de har blivit för gamla för att njuta av det. Andra använder rekreationsegenskapen så flitigt i pensionsår som de väljer att låta den yngre generationen ta över stugan genom arv.

- Om du inte vill överföra stugan eller fritidshuset medan du lever, ska du skriva en testamente. Jag brukar rekommendera att skriva testamentet som en arvspakt där barnen deltar och betyder hur det ska fördelas när föräldrarna är borta, säger Svendsen.

Emotionell investering

Vissa anser att frågor om arv vid döden är olämpliga ämnen att diskutera, men det kan vara ett straff för en felplacerad känsla av känslor.

- Det här är lite mot föräldrarsidan, men många väljer tyvärr att driva problemet framför dem och tänka så att barnen kan fixa det mellan sig efter att ha gått bort.Men då borde du vara medveten om att det goda förhållandet som finns i familjen löses, varnar Svendsen.

Läs också:

Kylskåpet kommer att fungera länge

Kylskåp och frys är bland de tekniska anordningar i huset som varar längst. De summerar och återkommer år till år och skapar vanligtvis mindre bekymmer ...

Goda avtal före överföring eller arv är därför vägen att gå om du vill undvika konflikter i samband med arv eller överföring av fritidsfastigheter. Våga prata om ämnet, och du kunde ha gjort en viktig investering i familjens emotionella framtid.

ADVERT

Mest populära