All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Undvik svarta leder i duschen

De flesta hus i Norge är trähus, och badrumsväggarna har träsnickeri. Trä arbetar med fukt och temperatur, så det kommer alltid att finnas någon rörelse i en kakelmur.

Keramiska plattor är stabila, liksom cementbaserat tätningsmedel. Förflyttningen på grund av temperatur / fuktighet måste tas någonstans och det finns mellan kakel och tätningsmedel.

Små sprickbildning skapar kapillära effekter, så att tvålvatten som strömmar ner på den våta ytan sugs in och bakom plattorna. Detta ger goda tillväxtförhållanden för svampar, mögel och alger.

I fukt, tvål och hetta bakade plattor på badet trivs mögel och svamp. Du ser det inte, men det är där. Mögel och svamp avger sporer i luften som vissa individer kan reagera på och som kan orsaka allergier.

För att undvika svarta leder i duschzonen, bör du impregnera lederna regelbundet. Getty Images

Undvik svarta fogar med impregnering

Lösningen att använda med svarta fogar ska först rengöras, så impregnerar lederna med till exempel Alanor Fuge Impregnation.

Impregnering skyddar lederna från vattenpenetration och har en vattenavstötande effekt. Det skyddar också ytorna från svamp och myggavstötningsmedel.

Läs också:

Varför slår hunden på dig?

Om du har undrat varför hunden slickar på dig läser du det här.

Gör så här:

  • Kontrollera att lederna är rena och torra. Rengör lederna med ett lämpligt rengöringsmedel, till exempel, använd Plumbo bad och duschrengöringsmedel. Då är du säker på att lederna är rena och klara för impregnering.
  • Applicera mycket impregnering på lederna i de drabbade områdena. Du kan antingen spraya eller applicera med en pensel. Om påsen drar snabbt, appliceras flera gånger.
  • Torka överimpregnering med en fuktig, luddfri trasa. Slutligen polera ytan med en torr trasa eller papper.

Vattnet kommer nu att stapla på lederna istället för att dra in.

I en duschzon rekommenderas att upprepa behandlingen 2-4 gånger om året för att få ett gott och långvarigt resultat.

Källa: ifi. com

ADVERT

Mest populära