All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Undvika arealrot

Ledsen â? ?? Denna artikel är inte längre tillgänglig.

Om du inte vet skillnaden mellan de olika områdetyperna, kan du hamna med ett hem som är mindre än du trodde.

Det är inte bara irriterande, men kan också vara en dyr upplevelse för alla återförsäljningar.

Områdes Förvirring

Fastighetsmäklare är skyldiga att lämna bostadsyta i all marknadsföring och i nästan alla bostadsområden annonser drivs det med två rymd begrepp:

 • Brutto område (= BTA). Bruttoområdet är hela bostadsområdet, mätt av ytterväggarna. Bruttoområdet omfattar bås och källare som inte delas med andra bostäder.

  Terrasser, balkonger och alla vanliga delar i flerfamiljshus anses emellertid vara inte i bruttoområdet. Det vill säga, kommunala bås, trappor och delad tvätt beaktas inte.

  När bruttomålet mäts är ytterväggen inkluderad. Om huset har väggar mot angränsande eller gemensamma rum mäts bruttomålet mitt i dessa väggar.

 • Bo utrymme (= boa). Bostaden eller bostaden kan beskrivas som den del av bostaden du kan använda för att bo i - mao. bostäder.

  Bostadsutrymmet inkluderar det inre av boende uppmätt inuti. Takhöjden i bostaden har också betydelse för beräkningen av bostadsutrymmet. För att kvadratmeter ska mätas på golvnivå för att ge en fullständig beräkning måste den vara minst 1, 90 under taket. I vissa fall kallas vardagsrummet - lite vilseledande - nätområdet.

  Det är vardagsrummet som säger mest om hur mycket utrymme du får i lägenheten eller huset du köper. När kvadratmeterpriset för ett hem ska beräknas är det också bostadsområdet som används.

  Gemensamma rum, satser och bås faller utanför.

Men det är mer

Som om det inte var tillräckligt, har vi också två andra områdesbegrepp:

 • Användningsområde (= bra). Är området beläget i husets ytterväggar.

  Användningsområde inkluderar alla rum i bostaden, inklusive bås och rum utan inredning. I motsats till bruttoområdet mäts användningsområdet däremot mot väggarnas insida.

 • Nettoområde (= nta). Det interna området är mindre än området inom väggar, dörr och fönsteröppningar.

  Nätområdet måste innehålla lagring och lagring.

ADVERT

Mest populära