All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Skörd förlusttrender: struktur och djup

- Väggarna kommer att vara en synlig aktör och stämningen skapar i rummet, och vi har nu flyttat långt bort från den vita, osynliga murar som vi såg tidigare. Dessa vita väggar krävs en hel del möbler och inredning för att skapa stämning, men nu när de stora ytor spelar en större roll kommer warmness många jakter mer av sig själva, sade Bjorg Owren, Man. Director of IFI. nr.

väggar ska ha djup

Textil Imitation

- Det är mycket liknande struktur - eller imitation av strukturen - som ger bakgrunds en yta där du känner att du ser över väggen. Skiktet på lager av färger och kombinationer av matt och blank gör tapeten spännande, fortsätter hon.

Enligt Owren finns det många textilimitationer eller tapeter med riktiga textilier. Både riktigt linne, hästhår och silkehattar är bland höstens nyheter, tillsammans med mängder av imitationer av slitna textilier.

- Imitationerna är mycket bra. Du kanske vill komma på väggen för att förstå att detta inte är äkta textil. Det fina med dessa imitation gobelänger är att det är vanligt fiberförlust, som är enkel både att installera och att rengöra, säger Owren.

Metallkomponenter

Rainbow Foil

För att uppnå spänning och djup är metall också ett effektivt verktyg. Och de metalliska effekterna är aldrig på avkastning.

- Olika metaller du hittar nu. Speciellt koppar och brons är heta och det här är oerhört bra tillsammans, de är lite dammiga pasteller. Det handlar om att montera saker på ett lite nytt sätt som ger dig något tillbaka, och den här kombinationen ger dig en modernare vridning, säger Marthe Helstad på Astex.

En effekt mer av tapeter tillverkare har använt denna säsong är regnbåge folie.

- Detta är nytt år. Regnbågefolien skapar överraskande färgförändringar i tapeten när du står och där ljuset träffar, förklarar Helstad.

Fortsatt mönster, men fler färger

I de nya tapeterna finns det fortfarande fler färger. Allt från kraftfull cerise, grön och blå till gul är representerad. Många av färgerna är smutsiga och smutsiga, men de innehåller också beröringar av ljusa, starka färger. De starka färgerna kombineras vanligen på sätt som vi inte traditionellt sett, till exempel orange, rosa, gul och lila tillsammans.

Mönster är också stora variationer, och de flesta är tillåtna.

- De organiska mönstren med blad och blommor blir inte uttråkade med de första, och de kommer fortfarande i nya varianter. Annars kommer det att finnas en hel del damast, retro design inspirerad av 50-talet och ornament, säger Eilert Ask, designchef på Borge.

Men vågar vi?

Många vackra varianter i grå

Enligt Ask är många av oss hungriga att använda blomstrande färger, men vi har fortfarande lite kvar innan vi vågar ta det fulla steget.

- Många vågar dra mer färg och effekter, till exempel i sovrum och barnrum, där tröskeln för att försöka och misslyckas inte är så stor. Rummen där vi välkomnar gäster, som vardagsrum och kök, är vi för närvarande lite försiktigare på de stora lägenheterna, och i dessa rum finns det fortfarande de ljusa gråtonerna som säljer mest, säger han.

ADVERT

Mest populära