All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Höst vårforberedelser

->

Ett hav av tulpaner ger färgglad vårblomning i den fleråriga sängen.

Nu är det dags att få löken i marken. Gör det så snabbt som möjligt så att de blir ordnade ordentligt innan vintern kommer. Dessutom löser lökarna på hösten om de lämnas i lager för länge. Och kloka råd för dem glömsk av oss: Skriv ner eller rita en karta över var du lägger ner knoppar, så sätt inte igång med schaktningsarbeten och beskogas direkt under våren.

Vårblommablomma

Blommablomma är något som vi oftast associerar med mitten av sommaren - med blåa klockor och präster. Men vi kan också skapa de vackraste ängarna av lökblommor. Innan gräsmattan har kommit med ett enda grönt strå kan den sibiriska stjärnan omvandla vintergrå gräsmattor till ett rullande blått havsblomma. Många av oss har också hälsats av vårbilder från ryska björkskogar med ljusa påskliljor mellan stammarna. Du kan skapa en del av samma magi i din egen trädgård.

Nyckelordet är massplantning. Gå till inköp av en solid del av lössar av hårda sorter som kan tåla och plantera i gräsmattan eller naturområdena. Plantera lökarna under träden och på kanten av gräsmattan där det inte finns för mycket jogging. Den blå stjärnan blommar och bleknar före den första gräsklipparen om du inte är mest angelägen med gräsklipparen på våren. Påskliljorna behöver längre att blekna, så de borde placeras i mer "förvirrade" ställen. Om löken är blomstrande kommer de så småningom att sprida sig.

Andra arter är lämpliga för att köra vilda och av blommor, krokus, Abbey klocka, glans av snön, rutt lilja (fuktig jord), snowdrop, vårpryd och vilda tulpan.

Blandade glödlampor och stauder Lökplantor som lyser ner efter blommande är inte särskilt dekorativa. Därför lönar det sig att plantera stora blommande tulpaner och påskliljor och kejserliga kronor och narcisser i sängen där höga, kraftfulla perenner ta över efteråt. Tulpaner i rosebed är också en bra kombination.

Lamporna passar också bra tillsammans med andra vårblommor. Gul påskliljor i ett företag med rosa-lila bergsblommor och blåa förglömda systrar är till exempel en färgstark syn.

en äng av påskliljor Spring blommande buskar som azaleor, rhododendron blir Mahonia och tibast extra bra med en "domstol" pärlor blomma och påskliljor runt den. Sibirkornellen har möjlighet att skina lite extra med sina röda grenar över blå och gula krokusar innan den glider in i en mer anonym existens. Bland de vintergröna träd och buskar är lökblommorna glädjande. Och äntligen: Vad kan vara vackrare än vita moln av blommande fruktträd över en äng av påskliljor!

ADVERT

Mest populära